Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
06.09.2024

«Кухня тут відмінна, а дівчата працюють на совість», — мама школяра про харчування у навчальному закладі Дніпра

«Кухня тут відмінна, а дівчата працюють на совість», — мама школяра про харчування у навчальному закладі Дніпра

Дніпрянка Тетяна Кирюша — мама двох дітей. Вони — учні гімназії № 46. Харчуються під час навчального процесу у гімназії. Каже, задоволені кейтерингом та якістю продукції, яку подають школярам.

«Ми обрали харчування у ланч-боксах. Молодша — вибаглива до їжі. Вирішила, що вона вегетаріанка. Ми підтримали її у цьому. Але вважали, що не буде достатньо у ланч-боксі. Проте кількості їжі, яку подають, — салат, каша, овочі, фрукти та напій — доні вистачає. За пʼять днів навчання не було жодних нарікань. Старший полюбляє мʼясне, і його теж вистачає у боксі. Ба більше, я — представниця бракеражної комісії. Можу сама скуштувати їжу, роздивитись бокс. Тому мене усе влаштовує», — сказала Тетяна Кирюша.

У цьому навчальному році зі 151 навчального закладу 149 отримують харчування через кейтеринг — доставку готової продукції до закладів освіти.

«Послуги з організації харчування надають на підставі договорів, які укладені за результатами проведення процедури закупівлі департаментом гуманітарної політики з постачальником послуг. Цьогоріч у нас постачальниками послуг є дві компанії. Одна з них – це ТОВ «Олімпіус Консалт», інша – ТОВ «Контракт Продрезерв 5». Постачання послуг «Олімпіус Консалт» здійснюється за моделлю організації харчування «Фабрика-кухня», тобто їжу готують на фабриці кухні і привозять до закладів освіти. Компанія ТОВ «Контракт-Продрезерв-5» використовує опорні кухні, тобто готує їжу у закладі освіти для дітей цього закладу та з інших закладів освіти», — уточнила Інна Васильєва, завідувачка сектору соціального захисту відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради.

У гімназії № 46 харчування за моделлю «Фабрика кухня».

«Для нас це оптимально, адже у школі харчуються більше у першу зміну 700 учнів. У другу — 150. До того ж у 46-й гімназії здобувають освіту й учні школи № 6. Торік ми теж обрали такий вид подачі їжі», — зазначила директорка гімназії № 46 Олена Міроненко.

Готові ланч-бокси доставляють у вантажівках з рефрижератором, де температура +3, +5 градусів.

«Далі ємності ставлять у холодильні камери шкільної їдальні. Завжди є два бокси – «холодний» та «гарячий». На кожному – маркування з датою приготування. Гарячий треба підігріти, а холодний — салат. Усі продукти збирають у ланч-бокс й відправляють у холодильник шокового охолодження. Там за лічені хвилини їжа охолоджується до температури +3, +5 градусів за Цельсієм», — прокоментувала Ольга Бикан, представниця компанії «Олімпіус-Консалт».

Меню складають постачальники послуг за умовами договорів. Обов'язковою умовою є те, що це воно відповідає нормам Постанови № 305 Кабінету міністрів України від 24 березня 2021 року.



Прес-служба Міської ради »


Наблюдатель  (07.09.24 12:47): Де м'ясо?
Хлопець вже зелений.
Відповісти | З цитатою
нет уж  (06.09.24 19:32): От вида школьных макаронов и вермишели на фотках меня даже спустя 30 лет в дрожь бросает, мало что более невкусного приходилось есть в жизни. Думал, они уже давно в прошлом в школах, ан нет, выходит. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності