Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
04.04.2018

У Держагентстві автомобільних доріг прогнозують: за три-чотири роки Україна відмовиться від ямкового ремонту

У Держагентстві автомобільних доріг прогнозують: за три-чотири роки Україна відмовиться від ямкового ремонту

Там запевняють: до того часу планують провести капітальний ремонт усіх автошляхів.

Після цього заміна покриття відбуватиметься кожні 10-15 років, залежно від технології укладання асфальту. За зроблену ділянку відповідатимуть підрядники. Тобто, якщо на дорозі передчасно виникатимуть дефекти, виправлятиме їх саме виконавець.

Нині ж, за оцінками експертів, 94% автомобільних доріг експлуатують понаднормово. До чого це призводить – дізнавались журналісти "5 каналу".

Водій Олександр Толубаєв вскочив у яму завдовжки 5 метрів і завширшки 70 сантиметрів. З Дніпра він їхав на дачу в Царичанці. За 12 років водійського стажу чоловік уперше викликав поліцію. В результаті, в нього вилучили права.

"Колесо відновленню не підлягає, і дірка такого розміру, що туди пролазить палець дорослої людини. Якби мені не вдалося автомобіль втримати у смузі руху, то сталося би зіткнення з автомобілем, який рухався у попутному напрямку… Я розраховував на те, що поліцією буде зафіксовано наявність ями таких значних розмірів. Фактично вийшло, що склали протокол про моє адміністративне правопорушення, в якому зазначено, що я не вибрав безпечної швидкості і не вжив заходів для об'їзду ями", – розповідає водій Олександр Толубаєв.
Відповідно до графіка ремонту дорожнього покриття, складеного службою автомобільних доріг Дніпропетровської області, ямковий ремонт на цій трасі робитимуть лише влітку.

На іншій ділянці дороги, що веде з Дніпра до Кам’янського, допоки просохне дорожне покриття, не чекають. Водії там їздять, наче по серпантину. Кому об'їхати ями не вдається – має клопіт.

"Лопалися колеса, пробивалися, гнулися диски. На моїй зміні минулого четверга разів шість таке траплялося. Закладаємо (ями) зрізом старого асфальту, переробленого з бітумом. Погода стабілізується, і буде нормальний ремонт", – каже бригадир ремонтної бригади Костянтин.
А от через ями на дорозі, що з'єднує міста Верхньодніпровськ та Вільногірськ, взагалі відмовилися їздити перевізники. Шість населених пунктів залишилися без шкільних автобусів.

Капітального ремонту потребують 94% автошляхів України, порахували в Держагентстві автомобільних доріг.

"У минулому році було направлено 28 млрд гривень, в цьому році буде 44 мільярди. Можливо, будуть ще й додаткові джерела. Це все одно крапля в морі. Щоб всі наші дороги привести в нормативний стан, необхідно близько двох трильйонів гривень", – каже радник голови агенції Олександр Кава.
Наразі залишається лише латати дірки.

Відмовитися від ямкового ремонту Україна зможе орієнтовно за три-чотири роки, запевняють у Держагентстві автомобільних доріг.

"З минулого року обов'язкова гарантія по виконаній роботі. Якщо це середній ремонт, то гарантія не менше п'яти років. Якщо капітальний ремонт або реконструкція – не менше 10 років. Ми поетапно зможемо відмовитися від ямкового ремонту. Орієнтовно, це може відбутися десь з 2021-2022 року", – повідомив Кава.
Доти ж водіям залишається хіба що оминати ями, нарікає Олександр Толубаєв. Чи вилучати в нього права за те, що він не встиг вчасно об'їхати п'ятиметрову вибоїну, суд вирішить 19 квітня. Після чого водій має намір подати зустрічний позов. Домогтися хоче не лише ремонту дорожнього покриття, а й компенсації.


Текст: Людмила Павленко, Наталія Світлова, Андрій Ковбаса та Микола Лебедєв

5 канал »

Читайте також:


Я  (06.04.18 16:03): Эээй! На Западном в октябре 17 дорогу капитально сделали. И вот сне гошел а на ливневке яма поколено. Відповісти | З цитатою
32323  (04.04.18 15:44): что-бы чинуши реально отказались от стабильного-постоянного заработка, размечтались... отмазки будут лепить как обычно - погода (холодно, жарко и т.д.), перегруженные фуры и т.д... вечная лапша на уши... Відповісти | З цитатою
Добро  (04.04.18 14:14): 2025 год - скайнет захватил власть на планете Земля.
Все пользуются машинами, которые летают. От дорог отказались.
Відповісти | З цитатою
Pravdarub  (04.04.18 14:10): Через 3-4 года обещать уже будут другие. Відповісти | З цитатою
Fidel  (04.04.18 12:42): А как будут бороться с зерновозами, которые ездят постоянно с колосальным превышением веса? Истребят как класс? Відповісти | З цитатою
жир  (04.04.18 11:49): перемогли
даже ямочного не будет
будет сплошная яма)
Відповісти | З цитатою
Вася  (04.04.18 11:32): А там либо ишак издохнет, либо хан помрет. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності