Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 20 травня 2024
00:20

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


8 травня 2024, 08:30

Орган пробації відзначає День пам’яті та примирення, вшановуючи пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Едуард Абашія інформує про наступне. 8 та 9 травня відзначаються у світі як «День пам’яті та примирення за тими, хто загинув у Другій світовій війні». Це пов’язано з величезною трагедією, яку спричинила Друга світова війна, що забрала понад 80 мільйонів життів. У ці дні люди вшановують пам’ять жертв війни, пригадують про втрати серед військових і цивільних під час Другої світової війни.

7 травня 1945 року, приблизно о 02:00 годині ночі, німецька делегація у Реймсі (Франція), підписала Акт про беззастережну капітуляцію, який набув чинності о 23:00 наступного дня. Під час підписання були присутні представники західних союзників і Союзу Радянських Соціалістичних Республік. На прохання Йосипа Сталіна, дублікат капітуляції був проведений в радянській зоні окупації під Берліном 8 травня 1945 року о 22:43 за центральноєвропейським часом (у Москві це було вже 9 травня).

9 травня 2024 року відзначається 79-та річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яку також прийнято називати “Днем Перемоги”.

У 2004 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй у резолюції, присвяченій 60-й річниці закінчення Другої світової війни, запропонувала державам щорічно, починаючи з 2005 року, відзначати один або два дні (8 і 9 травня) як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни.

Друга світова війна розпочалася у 1939 році і закінчилася у 1945 році, хоча до неї призвели конфлікти, що виникли раніше. Майже всі країни на той час розділилися на дві ворогуючі фракції - союзників і країни Осі. До союзників належали Велика Британія, СРСР, США та інші країни. Країни Осі складалися з декількох країн, включаючи Німеччину, Італію та Японію. Вона воювала у Європі, Росії, Північній Африці та Азії.

Кількість жертв серед цивільного населення становила від 50 до 55 мільйонів. 70 мільйонів людей воювали у Другій світовій війні. Радянський Союз втратив 7,5 мільйонів солдатів. США втратили 400 000 тисяч. Великобританія втратила 330 000 тисяч. Китай втратив 2,2 мільйона.

Серед держав Осі, німецька армія втратила 3,5 мільйона чоловік. Італія втратила 77 000 тисяч. Японія втратила 1,2 мільйона. Лише один з кожних чотирьох чоловіків, що служили на субмаринах, вижив. Рівень смертності військовополонених у російських таборах становив 85 %. Лише 20 % чоловіків, народжених у Радянському Союзі в 1923 році, пережили війну.

Символ відзначення Дня пам’яті та примирення – квітка червоного маку. Україна долучилась до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни. З 2015 року, відповідно до Указу Президента України № 169/2015 відзначається День пам’яті та примирення. Вшанування загиблих розпочинається 8 травня – разом з Європою та світом, і продовжується традиційно 9 травня, - зазначив психолог.






Останній раз редагувалося: 08.05.2024 08:41
Переглядів: 63
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті