Сегодня, 17 октября в здании по проспекту Яворницкого, 28 будет открыта выставка «Сучасні діалогії. Історії на уламках» итальянского творца Паоло Коя.
Паоло Коя является инициатором проекта «Дні італійської культури та гастрономії в просторі GIANNIVINO», который сейчас проходит в Украине.
Особенности этого проекта и будут показаны на этой выставке.
Главная же неожиданность выставки в том, что она будет открыта в отселенном и заброшенном старинном здании по проспекту Яворницкого, 28.
Совсем недавно Городской сайт подробно рассказывал об истории и перспективах этого здания.
О выставке подробней рассказал один из инициаторов этого проекта Дмитрий Подопригора:
«Вже неодноразово я замислювався над тим що важливіше: те , ЩО ти робиш чи ЧОМУ ти це робиш і саме в цьому ключі аналізую і свої прагнення в бізнесі також.
Дуже сильно відчуваю вайб і задоволення при взаємодії з італійською культурою і саме через це ми з командою відкрили італійський ресторан, щоб мешканці Дніпра теж могли відчути цей настрій і отримати задоволення. Я розумію цінності, культуру, мову Італії і хочу транслювати їх на своїй Батьківщині.
З 17 по 20 жовтня GIANNIVINO спільно з ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA в рамках тижня італійської мови проводять захід під назвою "Дні італійської культури та гастрономії в просторі GIANNIVINO".Цими днями ми представимо виставку "Сучасні діалогії. Історії на уламках" італійського митця Паоло Коя.
Виставка проходитиме за адресою проспект Яворницького 28.Час роботи виставки з 11.00 до 19.00 кожного дня.
У суботу з 13:00 до 15:00 пройде офіційна частина виставки, на якій гості зможуть познайомитися і поспілкуватися вже з самим Паоло Коя. Також він розповість що саме надихнуло його на створення витворів мистецтва.
А з 18 по 20 жовтня у GIANNIVINO готуватимуть своє спеціальне меню талановиті італійські шефи Нікколо Маррезе (шеф-кухар) та Тетяна Сичова (Су-шеф). Вони порадують гостей автентичною ломбардійською кухнею.Для мене це не просто важлива подія, це справжнє свято італійської культури, мистецтва та гастрономії, якої, можливо, ще не було в Україні.
Все розповів, тепер ваша черга - приходьте, насолоджуйтесь мистецтвом і неперевершеними стравами!».
Видео о том, как готовится выставка, можно посмотреть здесь