Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
01.05.2024

Як фотомодель із Дніпровської бригади ТРО валить ординців

Як фотомодель із Дніпровської бригади ТРО валить ординців

Міський сайт продовжує розповідати про героїв 128-ї окремої Дніпровської бригади ТРО.

Доля кожного з цих воїнів є унікальною. Але часом доводиться дивуватися з того, які повороти робило життя цих воїнів.

До 24 лютого 2022 року Сергій був інженером і… фотомоделлю у своєї дружини, яка давно професійно займається фотографією.

А зараз він валить рашистів та рятує побратимів.

Про нього у 128 бригаді розповіли:

«Фотомодель в окопах валить російських ординців!

Коли по тобі працює танк - складні переживання у цей момент, навіть дуже”, - каже Сергій, коментуючи найсвіжіші враження від останнього бойового виходу. Він щойно повернувся і встиг лише заскочити у душ та замінити брудний одяг після багатоденного перебування в окопах.

На відміну від більшості бійців перед він камерою почувається, як риба у воді. Уточнює яка сторона у нього робоча і позує настільки вміло і невимушено, що кожен кадр тягне на кращий. “У мене дружина професійна фотографиня, вже десять років успішно на фрілансі, а для цього потрібна майстерність”, - пояснює він і розповідає, що саме на ньому вона тренувалася і відпрацьовувала нові ідеї. Про дружину і доньку, яка грає у метал-гурті, Сергій розповідає емоційно, з насолодою. Про бойові виходи - навпаки, спокійно і виважено.

Зайти на позиції, а потім вийти - це складна справа, бо у небі постійно висять російські дрони, які наводять арту або фпвішки-камікадзе”, - каже він. Втім ще важче - це тягнути у темряві пораненого на ношах.

Страшно бачити, як побратим вимикається від втрати крові і просить його покинути, щоб спокійно померти. А ми йому кричимо, щоб тримався і тягнемо до точки евакуації. Закинули пораненого на “Дракона”, на евакуаційний баггі, і бігом назад. Щойно відбігли, як на тому місці - гуп-гуп-гуп, три приходи РСЗВ… Тут така мудрість - чим швидші перебіжки на відкритій місцевості, тим ціліший будеш”, - каже Сергій зі знанням справи.

За останні вісім місяців він отримав чималу бойову практику, а до того був інженером-будівельником у Жовтих Водах і вперше взяв в руки автомат вже у навчальному центрі, де готують новачків. Але війна змушує вчитися швидко.

Сергій каже, що після Перемоги одразу поїде до дружини і доньки, за якими страшенно скучив: “Вони виїхали на захід України і вже так там обжилися, що й повертатися до свого міста не хочуть. Їздив до них у відпустку - така насолода, коли родина разом, що мені все одно, де це буде. Звісно, природа там трохи інша, але настільки вдома себе відчув, ніби там і народився”.

Але далі не відпустка, а новий бойовий вихід, де треба буде тримати клаптик своєї землі, бо якщо відійдеш, війна просто зробить ще кілька кроків у напрямку, де ти жив і де мріяв будувати майбутнє».



Gorod.dp.ua - міський сайт Дніпра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності