Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
01.05.2024

Дніпропетровщина зайшлась у танцях!

Дніпропетровщина зайшлась у танцях!

Відразу два яскраві та масові хореографічні фестивалі пройшли в нашій області.

Вони були присвячені Всесвітньому дню танцю, який відзначали 29 квітня.

Аж 1300 учасників (!) взяли участь в Обласному хореографічному фестивалі «Танцювальний крок», який було вперше проведено у Дніпрі за часів Великої війни.

Про цю яскраву подію в ДнепрОВА повідомили наступне:

«Вони ті, хто обожнює бути в центрі уваги. Запалювати на сцені. Жити у ритмі танцю. На постійному драйві та позитиві. З жагою до нових перемог!

Вперше з початку повномасштабного вторгнення влаштували обласний хореографічний фестиваль «Танцювальний крок». Онлайн до відбіркового туру приєдналися десь 1300 учасників. Майже 150 колективів з 7 районів.

З-поміж них відібрали 47 гуртів та солістів, які отримали нагороди. Відзначили тих, хто найкраще показав себе у сучасному, народному, класичному чи бальному стилях.

Серед переможців – дівчата з ансамблю «Сюрприз». Вони підкорили всіх своїм незвичним виступом. Ірландським степом, в якому використовують дзвінке взуття. Від цього звуку та чітких рухів й створюється та сама «магія».

Обдарована молодь – надихає. Адже продовжувати займатися улюбленою справою попри виклики війни – справжнє випробування. Проте своїм творчим потенціалом вони доводять – нас ніщо не зламає!».

Вражаючим вийшов і танцювальний фестиваль, який пройшов у Новомосковському ПК металургів. Про нього в Новомосковській громаді розповіли:

«У Новомосковському ПК Металург відбувся хореографічний фестиваль з нагоди Всесвітнього дня танцю.

У фестивалі взяли участь близько десятка найкращих міських колективів серед яких: лабораторія танцю «Dance lab”; школа-студія сучасного танцю «Dance style plus»; студія танцю «Арабеск»; школа сучасного танцю «Ldancefamily»; циркова студія «Fly up»; «Пролісок»;«Водограй» та багато інших.

Колективи представили безліч хореографічних стилів: народна та сучасна хореографія, циркове мистецтво, дитяча хореографія тощо.

Підтримати юних танцюристів прийшли їхні батьки, друзі та звичайні зацікавлені глядачі.

«Цей щорічний фестиваль покликаний обʼєднати більшість колективів громади, щоб діти змогли проявити себе та показати глядачам свою майстерність. Адже танець - це своєрідна терапія, яка допомагає дітям проживати непрості емоції сьогодення. Вдячність керівникам колективів за розвиток та підготовку своїх вихованців, дякую батькам за підтримку та віру в своїх дітей, які цього так потребують. Місто пишається таким молодим поколінням. Також хочу висловити слова вдячності нашому другу, депутату міськради та військовослужбовцю Артему Сопільняку, який знаходить можливості продовжувати підтримувати наших дітей та розвиток культури у громаді», - зазначила у своєму привітанні начальник управління культури, спорту та туризму Ірина Ялова.

По закінченню фестивальної програми усі колективи отримали дипломи та солодкі подарунки».

Фото – ДніпроОВА та Новомосковська громада.



Gorod.dp.ua - міський сайт Дніпра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності