Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
29.03.2024

Вивезення негабаритного сміття, дотримання правил поводження з відходами: інспекційний об’їзд чергового по місту

Вивезення негабаритного сміття, дотримання правил поводження з відходами: інспекційний об’їзд чергового по місту

Ремонтні та будівельні відходи не входять до тарифу на вивезення сміття. Входять лише тверді побутові та негабаритні відходи.

Проінспектував, як офіційний перевізник ТОВ «Екологія-Д» вивозить негабаритні відходи у житловій забудові за адресою: Ярослава Мудрого, 32, заступник директора - начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Ярослав Крисько. Він 29 березня є черговим по місту.

За його словами, вивозять негабаритні відходи за складеним графіком. Площа контейнерного майданчика на цій локації близько 12 кв. м і прибрано з нього близько 20 метрів кубічних великогабаритних відходів. У середньому за місяць ТОВ «Екологія-Д» вивозить понад 14 тонн негабаритних відходів.

На лінії сьогодні працюють 30 сміттєвозів. Також у місті встановлено 27 контейнерів великої ємності для ТПВ (типу мультиліфт) для великогабаритних відходів, які забирають у міру накопичення.

«Закликаємо мешканців: не скидайте свої ремонтні та будівельні відходи до контейнерів та на контейнерні майданчики. Ця послуга не входить до тарифу. Мешканець може самостійно укласти договір із перевізником, аби вивезти ремонтні та будівельні відходи на полігон. Будівельне сміття – не є побутовим і воно не входить до тарифу на вивезення твердих побутових відходів», — підкреслив Ярослав Крисько.

Укласти договір з офіційним перевізником ТОВ «Екологія-Д» можна в абонентських відділах за адресами:

- Запорізьке шосе, 68
- Вул. Набережна Заводська, 91-Б
- Просп. Дмитра Яворницького, 88-А
- Вул. Володимира Мономаха, 10
- Вул. Театральна, 5
- Вул. Агнії Барто, 19
- Пров. Крушельницької, 1.

Також черговий по місту, за зверненнями місцевих, проінспектував ринок на ж/м Парус. Мета – контроль і підтримка належного санітарного стану.

За словами Ярослава Криська, інспектування за скаргами містян проводять на регулярній основі.

«Сьогодні завітали на обʼєкт, стосовно якого за останні 2 тижні надійшло 12 скарг від місцевих мешканців. Вони стверджують, що адміністрація ринку перемістила свій контейнер до їхнього двору і скидає сміття не лише у свої, а й у баки місцевих. Мешканців це не влаштовує. Вони вважають, що на прибудинковій території можуть розміщуватися лише їхні контейнери для побутових відходів. Оглянули ці контейнери. Перенакопичення сміття немає.

Спеціалісти департаменту затребували в адміністрації ринку договір на утилізацію будівельних відходів. Подивимося чи цей договір охоплює увесь ринок чи лише певних суб'єктів господарювання. Робота на цій локації триватиме ще не один день. Повинен бути компроміс між мешканцями будинку і суб'єктами господарювання», — підсумував Ярослав Крисько.



Прес-служба Міської ради »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності