Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
27.02.2024

«Доки буде Україна, доти будуть козаки»: 15 юних вихованців закладу позашкілля пройшли посвяту

«Доки буде Україна, доти будуть козаки»: 15 юних вихованців закладу позашкілля пройшли посвяту

Для малечі Дніпра та її батьків організували родинне свято у Центрі позашкільної роботи № 1. Його дуже чекала пʼятирічна Марічка, адже вона хотіла стати козачкою.

«Дуже гарні емоції. Я хотіла разом із друзями позмагатись за це звання. Дуже люблю цей гурток і цей заклад. Тут весело», — поділилась Марія Фальківська.

Її мама Маріанна каже: до цього закладу вона водить уже не першу дитину. До цього — відвідував син. Нині вже донечка готується в ньому до школи.

«Це дуже гарно, що в такий час є дітям хоч якась розвага. Вони можуть тут не тільки навчатись, а ще й знайомитись з українською культурою, якось соціалізуватись, заводити друзів. Пишаюсь, що в моїй родині тепер є козачка», — розповіла пані Маріанна Фальківська.

Родинне свято «Доки буде Україна, доти будуть козаки» проводять вже не перший рік. Сюди запросили справжніх козаків, аби ті оцінили вміння дітей. Малеча демонструвала свої творчі, розумові та фізичні здібності.

«Головне, що ми такими святами зберігаємо наші українські традиції. Закохуємо батьків та дітей у нашу українську культурну спадщину. Раніше ми до лав козацтва приймали лише хлопців, а з позаминулого року посвячуємо і дівчат. Малеча з гідністю проходить випробування. При тому, що їй по 5-6 років. Але вони розуміють важливість збереження української культури, адже цього ми їх і вчимо. Діти мають розуміти свою ідентифікацію та причетність до українського народу. І національно-патріотичне виховання сьогодні дуже важливе. Приємно бачити, що такі маленькі діти знають Гімн України, розфарбовують щось у національних кольорах і пишаються тим, що вони українці», — зазначила керівниця гуртка підготовки до школи «Інтелект» КПНЗ «Центр позашкільної роботи № 1» ДМР Наталя Тонконог.



Прес-служба Міської ради »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності