Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
03.08.2023

Громадські активісти намагаються розкрити головні секрети метрополітену Дніпра

Громадські активісти намагаються розкрити головні секрети метрополітену Дніпра

ГО «Громадський контроль» через суд намагається встановити, скільки коштів витрачалося на дніпровську підземку та чи дійсний договір із турецькою компанією Лімак на продовження робіт.

Підземка Дніпра – не лише найкоротша, а й, мабуть, найнещасливіша у світі. Фахівцям цієї сфери складно згадати хоч один метрополітен світу, будівництво якого йшло з такими труднощами та поворотами сюжету.

П'ять років тому здавалося, що в цьому питанні здійснено рішучий прорив. Три нові станції навіть планували запустити у 2021 році.

Але потім гуртом пішли технічні складнощі, проблеми з дозволами на вибухи, пандемія... А з початком Великої війни всі роботи було зупинено і турки залишили Дніпро.

Відома Громадська організація «Громадський контроль» через суд намагається встановити два головні питання. Скільки ж насправді закачали до нашої підземки коштів, виділених європейськими банками? І чи продовжує діяти договір із Лімаком на проведення робіт?

Ось що про це розповів керівник цієї ГО Денис Селін:

«Громконтроль виграв суд проти метрополітена.

Тож скоро ми таки побачимо:

1) договір на будівництво метро з додатковими угодами та листами про розірвання договору. Та документи про розірвання.

2) акти виконаних робіт (що по паперам збудували та на яку суму)

3) документи по сплаченим сумам на будівництво метро.

Не зважаючи, що на будівництво метро останні 7 років йшли кошти європейських банків, метрополітен не захотів надавати жодних документів, по сумам які були сплачені Limakу.

Будем потрошки привчати директора Доценко до виконання норм закону. Не захоче виконувати рішення суду, будуть накладені на нього штрафи та відкрите кримінальне провадження. Тож в наступні пару місяців зрозуміємо, який буде фінал.

Міська влада морочить і людям і суду голову, нібито договір на будівництво метро не розірваний, хоча за нашою інформацію він в односторонньому порядку розірваний ще минулого року».



Gorod.dp.ua - міський сайт Дніпра »


хм  (04.08.23 02:25): Во точка тут резвится под кучей ников, за живое задели... Відповісти | З цитатою
:)  (03.08.23 13:26): ГО "Громадський контроль" уже где только не обгаживались, пришло время обгадиться на вопросе метро :)
А чем вам не подходит то дело, которое УЖЕ есть по поводу Лимак и инициатором которого выступает горсовет? Уже год как дело есть по поводу приостановки строительства и выхода города из договора с передачей работ другому подрядчику. Или там как раз вот-вот решение будет, на котором вы хотите потом пиариться типа "благодаря нам" и потому подали своё обращение?
А чего сразу на Европейский банк реконструкции и развития в суд не подаете? - они ж свои деньги дают, они контролируют процесс строительства, они проверяют
Відповісти | З цитатою
Евгений  (03.08.23 11:21): Ну наконец то додумались проверить некому ненужное метро,памятник филатову Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
не вася  (03.08.23 11:09): И как эта шумная возня бездельников из "Громадского контроля" во главе с Денисом Селиным поможет нашему метрополитену? Или выборами запахло? Не даром говорят, что тот кто умеет строить - строит, кто не умеет - контролирует Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності