Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
01.03.2023

1 млн 700 тисяч нових дерев висадять на Дніпропетровщині

1 млн 700 тисяч нових дерев висадять на Дніпропетровщині

348 га на Дніпропетровщині у цьому році чекають на заліснення. На цій площі у області висадять 1 млн 700 тисяч нових дерев. Найбільше – сосен. Таке лісорозведення в Україні проходитиме в рамках програми Президента – «Зелена країна».

Про це Відкритому розповів провідний інженер лісового господарства Східного лісового офісу ДП «Ліси України» Микола Просяник.

В Україні діє програма Президента – «Зелена країна», в рамках якої відбувається лісорозведення, лісовідновлення та увесь комплекс інших функцій, включно із заготівлею та реалізацією деревини. Висаджувати дерева будуть й на Дніпропетровщині. Загальне площа нових лісів – 348 га. Найоптимальнішими термінами висадки є весна та осінь, коли рослини перебувають у природньому обезлистяному стані та в стані пониженої активності фізіологічних процесів, пояснюють у лісовому господарстві.

«Шляхом лісорозведення, тобто там де ліс не ріс – буде засаджено 118 ГА. Відновлення територій після пожеж відбуватиметься на площі 170 ГА. Ще в 96 ГА будуть мінімальні втручання для природного поновлення. Ми плануємо висаджувати такі породи як: сосна звичайна, дуб, ясен, липа, клен, горіх, рябина. Найбільше садженців на Дніпропетровщині буде саме сосни звичайної – 1 млн нових дерев», – пояснив Микола Просяник.



Відкритий (OpenTV) »


Новая схема  (02.03.23 10:06): хищения денег налогоплательщиков. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності