Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
17.04.2021

«Бізнес на крові»: у Дніпрі борються з незаконною торгівлею домашніми тваринами

«Бізнес на крові»: у Дніпрі борються з незаконною торгівлею домашніми тваринами

У Дніпрі рішуче взялися за незаконну торгівлю домашніми тваринами. 17 квітня провели рейд різними точками міста.

У спільному заході взяли участь представники координаційної ради зоозахисних організацій при міському голові, інспекції з питань благоустрою, муніципальної варти. Серед локацій перевірок був і зооринок (неподалік автовокзалу). Під час інспекції зафіксовано безліч торгових місць, де продавали кошенят і цуценят в антисанітарних умовах та без відповідних дозвільних документів. А деякі торговці, побачивши інспекційну групу, хутко зникали.

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, відповідно до правил утримання домашніх тварин та благоустрою міста, торгівля тваринами без відповідних документів, а також «з рук», заборонена.

«На порушників складаються відповідні приписи, а наступного разу, якщо продовжуватимуть незаконну діяльність, отримають адміністративний протокол, який передбачає штрафи від 400 до 1360 грн. Як правило, ситуація виглядає так: коли не усіх тварин продавці можуть продати чи роздати, вони опиняються у сміттєбаках чи зливовій каналізації. Насправді тварини зовсім не потрібні і не цікаві тим «милим» жіночкам, які беруться їх продати чи прилаштувати. Для них це бізнес. Тому жорстко будемо боротися з такою незаконною діяльністю і карати за це», – підкреслив Михайло Лисенко.
Зі свого боку представниця координаційної ради зоозахисних організацій при міському голові Ірина Комісаренко розповіла:
«Це бізнес на крові. Люди спеціально розпліднюють тварин, які не мають племінної цінності, а це заборонено. Потім приносять їх сюди, на зооринок або в інші місця, і продають їх без жодних дозвільних документів, нещеплених. А є й інша ситуація, коли приносять приплід від домашньої, не стерилізованої кішки чи собаки і віддають його «коробочницям», які приймають тварин за гроші. За день, якщо цуценят і кошенят не вдалося прилаштувати, ввечері їх викидають у балки, посадки. Навіть якщо деякі з них і виживають, вони заражені вірусами, які підчепили, оскільки ці клітки, акваріуми не стерилізуються, не кварцуються. Тварини не щеплені, без ветеринарних документів. А без цього передавати, продавати тварин в інші руки заборонено. Тому наша координаційна рада націлена рішуче – не дамо і надалі продовжувати ганебну діяльність».
Представники координаційної ради зоозахисних організацій при міському голові одноголосно закликали усіх мешканців стерилізувати домашніх тварин.

Прес-служба Міської ради »


местный  (19.04.21 11:33): Порядок в городе сначала наведите, а потом этим вопросом занимайтесь!
Проблем мало в городе? За дороги в городе +/- спасибо, но придворовых дорог нет нигде, в частном секторе тоже нет. Это то что видно.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
гость  (19.04.21 10:08): Насчет животных, зараженных вирусами, в статье правильно написали. Шанс купить здоровое животное очень мал. Ведь достаточно в клетку к здоровым котятам посадить котенка зараженного коронавирусом или кальциевирусом и все котята практически мгновенно заражаются этими небезобидными болезнями. А коронавирус у кошек и вовсе на 99% смертелен.
А клетки эти они не дезинфецируют.
Відповісти | З цитатою
234  (19.04.21 09:53): Уже и до несчастного зоорынка добрались...уже и с котов налог содрать...продолжение ,, Чиполино,, в жизни... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
УВАГА!!!  (18.04.21 17:18): Депутат Евгений Брагар предложил пенсионерке заплатить за коммуналку, продав собаку элитной породы. Получается, что этот рейд носит антигосударственный характер. Ведь продавать животных это рекомендация власти. Создаётся впечатление, что такие проверки выполняются по заказу северного соседа. Відповісти | З цитатою
прохожий  (18.04.21 14:27): Что за сегрегация? Тушеный крольчонок это вкусно, а утопленый котенок это плохо? Умерщвленый щенок это жалко, а стейк из теленка это самый цимес? Я вас просю - тогда надо запретить и забой скота, и птицефермы, и даже содержание хомячков в клетках... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Хм  (18.04.21 08:24): Щенок стоит 4-8к сейчас, что им эти штрафы, олх поместили бы, там более половины нелегалов, причём заводчики тоже таким балуются.
1 приплод в ксу, а 2й на олх.
Відповісти | З цитатою
Я  (18.04.21 07:06): На всех животных должен быть документ и регистрация, купил я к примеру собаку в магазине, меня обязаны зарегистрировать как владельца собаки с выдачей соответствующего документа. И я за эту собаку отвечаю. Не подходит мне собака, ну аллергия на шерсть у меня, я обязан ее либо продать или отдать в приют, заплатив при этом налог на ее содержание. И тогда уже не будут бегать стаи бездомных собак. Я за то чтоб навести порядок. А выбросил на улицу собаку - штраф Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності