Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
09.02.2021

Філатов: «Українським мерам вдалося не лише переконати уряд залишити ціну на газ незмінною, а й не переобтяжувати цим місцеві бюджети»

Філатов: «Українським мерам вдалося не лише переконати уряд залишити ціну на газ незмінною, а й не переобтяжувати цим місцеві бюджети»

Ціна на газ для громадян не зростатиме. При цьому різницю в тарифах місцеві бюджети не компенсуватимуть – таке зобов’язання взяв на себе уряд. Відповідний меморандум, що став можливим завдяки консолідованим зусиллям українських мерів, підписали зранку 9 лютого. Це – домовленість між центральними органами влади, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» і міськими головами.

Перемовини з урядом і профільними відомствами щодо умов меморандуму тривали протягом останнього місяця – у рамках Асоціації міст України.

«Підписання цього меморандуму – це якісний прорив і політична декларація, котра дозволяє говорити, що нині стосунки між центральною владою та місцевим самоврядуванням перейшли у конструктивне русло, і що подальші питання, пов’язані з теплопостачанням, вирішуватимуться кардинально – у конструктивній співпраці з центральними органами влади», – сказав член президії АМУ, мер Дніпра Борис Філатов.

Під час підписання меморандуму він був на відеозв’язку, оскільки через негоду не зміг вилетіти до столиці на запрошення прем’єр-міністра.

Водночас в уряді документ назвали максимально безболісним виходом із кризи теплопостачання. Місцеві бюджети та комунальні підприємства не відчують наслідків зростання ціни на газ. Натомість люди матимуть безперебійне теплопостачання протягом цього опалювального сезону.

Борис Філатов також додав, що спільна робота триватиме надалі. Очікується створення відповідної робочої групи, котра опікуватиметься питаннями теплопостачання, ціноутворення на газ, а також постачання електроенергії.

Борис Філатов підкреслив, що міста як великі споживачі електроенергії повинні мати право купувати її на вільному ринку.

За його словами, також розглядатиметься питання про передання містам внутрішньобудинкових мереж.



Прес-служба Міської ради »

Читайте також:


элка  (10.02.21 10:27): лохотрон. Типа не повышаем...так цена и так космическая Відповісти | З цитатою
иван иваныч  (10.02.21 09:35): так вот, кто истинный регулятор цен на газ! браво,борюсик! Відповісти | З цитатою
...  (10.02.21 08:38): Филатов ,филатов. Пусто слов ты) зима подходит к концу вот и не повышают) Твоего достижения в этом нету. Цена была повышена еще в начале отопительного сезона и им этого хватило) Відповісти | З цитатою
Ооо  (10.02.21 08:33): А филатов решил в очередной раз пропиарится. Никакого отношения до снижения газа мер не имеет. Мы украинский народ Днепра филе точно не интересны его цель защитить бендеровцев и уничтожить украинцев. А весь его пиар это издевательство над Днепрянам и. Филя марс по тебе плачет лети качели мы тебе подарим чтобы тебе на Марсе небыло скучно. Відповісти | З цитатою
Днепровец  (10.02.21 07:30): Цена газа для организаций бюджетной сферы выросла на 1,5 грн по сравнению с декабрем Відповісти | З цитатою
Сторонник реальности  (09.02.21 21:34): Для кого этот пиар бред? Для детей в садике? Відповісти | З цитатою
Алексей  (09.02.21 20:06): А что же они не убедили правительство не повышать цены на продукты и топливо?? Чтобы не нагружать этим местные бюджеты.. а? Відповісти | З цитатою
mova  (09.02.21 17:00): Вначале повысили, потом понизили но ввели плату за доставку, потом опять повысили и типа понизил, но плата за доставку стала больше. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності