Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
13.03.2020

В Днепропетровском историческом музее отметят День добровольца

В Днепропетровском историческом музее отметят День добровольца

Завтра, 14 марта, в Днепропетровском Национальном историческом музее ждут всех добровольцев и патриотов Украины.

Мероприятие в честь Дня добровольца начнется в Музее АТО в 14.00.

О нем Городскому сайту в историческом музее сообщили следующее:

«14 березня о 14:00 в експозиції музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» (пр. Дмитра Яворницького 16) відбудеться захід до дня Добровольця.

Запрошуємо на день Добровольця в Музеї АТО.

В рамках заходу відбудеться:

  • відкриття виставки С. Дівєєва «Очі війни»,
  • відкриття виставки робіт Р. Романенка «На нулі»,
  • презентація книги Б. Кутового «Листи здалеку».
До виставки «Очі війни» увійшли близько 30 фотографій з тисяч тих кадрів, які автор Сергій Дівєєв робив протягом останніх чотирьох років в районі проведення бойових дій.

Тільки очі. На світлинах – «дзеркала душ» військових, капеланів, волонтерів, медиків і дітей. Всі вони з глибоким змістом та історичною цінністю. Їх об’єднує війна, і саме її відображення фотограф ловив в об’єктив своєї камери.

«Ці фото повинен побачити кожен українець. Побачити і по-іншому подивитися на тих, хто повернувся з війни, і не забувати, що війна продовжується, що і нині гинуть люди. Щоб знати, що ми не можемо не перемогти, ми повинні це зробити заради майбутнього країни», – розповів автор світлин Сергій Дівєєв.

Виставка фоторобіт Романа Романенка, військовослужбовця окремого загону спецпризначення «Азов», НГУ показує військовий побут, дружбу та війну.

Не існувало в світі нічого настільки небезпечного, на що не наважився би справжній воїн, адже світ належить тим, хто хоробріший. Роман Романенко присвятив останні роки життя битві і загинув зі зброєю в руках, захищаючи свою землю. Побратими згадують його як одного з кращих українських бійців. З 2015 року він пройшов шлях від звичайного бійця-снайпера до офіцера, заступника командира снайперської групи. Роман залишив по собі пам'ять у серцях багатьох українців, тому жителям Дніпра пропонують згадати його 14 березня – у День добровольця.

Книга Б. Кутового «Листи здалеку» – це збірка листів-алегорій українського військового, котрий перебуває на фронті, адресованих маленькому хлопчикові – своєму синові. У книжці йдеться не про війну, а про спомини, подорожі, мрії та любов до країни, своїх близьких та життя.

Ця книжка містить відповідь на запитання: чому нам вдається перемагати, витримувати труднощі, що допомагає вижити? Чого більше у серці нашого солдата – подоланого страху, ненависті до ворога чи чогось іншого? Так, у серці захисника більше любові та доброти. Саме це допомагає нам вистояти, свідомо йти на війну – навіть на смерть, обстоювати свою рідну землю. Любов до країни складається з особистих чеснот людини – любові до рідної землі, батьків, які привели тебе у цей світ, любові до дитини, любові до жінки, любові до справи, яку робиш. З усього цього складається велика та сильна Любов до Батьківщини, яка дає сили та мужність навіть загинути заради цієї любові», – каже автор.

Борис Кутовий – учасник російсько-української війни, офіцер ЗСУ, координатор гуманітарних проектів «Допомога йде», «Допомога Схід», «АРТПЕРЕМИР`Я».

Вход для всех желающих – свободный!


Текст: Константин Шруб

Gorod.dp.ua - городской сайт Днепра »

Читайте также:

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності