Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
24.11.2018

У Дніпрі вшанували пам’ять жертв голодоморів

У Дніпрі вшанували пам’ять жертв голодоморів

24 листопада у Дніпрі, біля Меморіалу жертвам політичних репресій і Голодомору, що на 9-му кілометрі Запорізького шосе, відбувся мітинг-реквієм «Великі твої жертви, Україно!», присвячений пам'яті загиблих від штучного голоду в нашій країні.

На початку заходу пролунав Гімн України. Представники міської та обласної влади, Дніпровського району, силових і правоохоронних структур, територіальних та обласних організацій, громадських об'єднань, політичних партій, духовенства, сільські та селищні голови, містяни поклали траурні композиції до меморіалу й ушанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон відслужив панахиду.

Заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко зазначив: українці завжди пам'ятатимуть про голодомори, щоб це страшне горе більше ніколи не повторилося.

«Сьогодні, без перебільшення, найтрагічніша дата для українського народу. Мільйони заморених під час голодоморів українців – це геноцид народу, горе в нашій історії, яке ніколи не забудеться. Завжди вшановуватимемо пам'ять тих, хто мученицькою смертю загинув від голоду, політичних репресій. Переповідатимемо про це майбутнім поколінням, щоб більше ніколи таке не було допущено», – наголосив представник мерії.

Віра Кабацюра – одна з тих, хто прийшов до меморіалу покласти квіти пам'яті. Жінка приїхала із м. Новомосковська Дніпропетровської області й розповіла, що її родину теж зачепила біда голодомору.

«У нас в родині було шестеро дітей. На жаль, мій братик та сестричка у 4- та 6-річному віці загинули від голоду. Не передати словами цей біль. Кожного вечора з родиною перед вечерею молимося за упокій їхніх душ. Сьогодні, о 16:00, обов'язково запалимо свічку пам'яті. Закликаю всіх українців це зробити», – зазначила жінка.

Нагадаємо, щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років.



Прес-служба Міської ради »


Злой Путин  (26.11.18 00:12): а за текущий геноцид кто ответит? Відповісти | З цитатою
Днепропетровск  (26.11.18 00:06): А когда будут чтить память жертв голодомора с 1991-20..? Відповісти | З цитатою
ганс  (24.11.18 22:24): 80 % украинцев считают голодомор геноцидом украинского народа. Поэтому иди спать, *** путинское, тебе тут ничего не светит. Иди, возложи цветы на могилку распятого мальчика. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гм  (24.11.18 21:38): Были не голодоморы , а ГОЛОДЫ. А это две большие разницы.
Да, руководство СССР того времени виновато, заслуживает осуждения, но это было неумышленно.
Да, день памяти жертв голода должен быть, но тогда помянем и жителей Поволжья, Казахстана и других. Но это точно не геноцид.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Риелтор  (24.11.18 21:23): Не было никакого геноцида, это я вам как умный и уважаемый человек, пишу! Учите историю! Відповісти | З цитатою
Татьяна  (24.11.18 21:10): Светлая память миллионам убитых страшной смертью украинцев.
Модератор - наведи наконец порядок на ветке. Почему несколько моральных *** устроили тут свой шабаш?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності