Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
20.11.2017

Залучення інвестицій, вихід на світові ринки, ділові контакти: бізнес України поділився враженнями від Міжнародного економічного форуму-2017

Залучення інвестицій, вихід на світові ринки, ділові контакти: бізнес України поділився враженнями від Міжнародного економічного форуму-2017

ДніпроОДА об’єднала більше тисячі підприємців України та більше сотні вітчизняних і закордонних експертів на Міжнародному економічному форумі-2017.

Основними тематичними маркерами стали реформи, інновації, інвестиційний потенціал Дніпропетровщини та країни. Українські бізнесмени поділилися своїми враженнями.



«Наша компанія працює в трьох областях – Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській. Зокрема, зводимо житлові будинки. Однак більш відкритий діалог з обласною владою – на Дніпропетровщині. Для співпраці немає дистанцій. Тобто є питання – є відповідь, є конкретна робота. Вдячні, що нас чують і намагаються допомогти», – подякував бізнесмен з Мелітополя Олексій Факарді.



«На таких зустрічах можна почути думку провідних експертів, куди рухатися Україні, аби стати міцною європейською державою. Які проводити реформи, аби, наприклад, зупинити відтік робочої сили. Вважаю, нашій області та країні в цілому треба розвивати експорт. Також потрібні інновації в економіці, бо рухатися в майбутнє на старому обладнанні безперспективно. Необхідно створювати спільні підприємства з європейцями й американцями», – порадив підприємець із Дніпра Владислав Осіпов.



«На форумі звучали актуальні теми – залучення інвестицій, вихід на міжнародні ринки, досвід закордонних інвесторів. Тут можна розширити портфель ділових знайомств, – зауважив виконавчий директор дніпровської компанії «Алан» Дмитро Махота. – На сьогодні наше підприємство – один з головних експортерів ковбасних виробів в Україні. В долі українського ринку займаємо 41 відсоток. Однак в абсолютних цифрах цього недостатньо. Хочеться, щоб Україна нарешті перестала експортувати сировину, а перейшла на готову продукцію. Це покращить конкурентність наших компаній і дозволить залучати інвестиції».



«Подібні форуми – це обмін інформацією, нові знайомства, народження цікавих спільних ідей. Вони корисні для міста, області та країни. Треба збиратися таким колом частіше», – сказала представник обласного німецького товариства в Україні «Відродження» Наталія Кулікова.



«Я працюю у сфері електромобілів, і для мене нагальним є питанням інвестицій. Як на мене, у цій галузі в держави два напрямки розвитку. Перший – як на Заході: створити належні умови, стимулювати учасників ринку, зокрема, дотаціями чи субсидіями. Другий – брати приклад з китайців: у них держава сама створює й розвиває інфраструктуру. Тобто нам треба визначитися і зрушити з мертвої точки», – вважає учасник форуму Георгій Чобонян.



«Було цікаво почути пропозиції підприємців щодо змін у законодавстві, яке б дозволяло бізнесу ефективно й динамічно розвиватися, – розповів генеральний директор компанії «Атлас» Ігор Зюбін з Одеси. – Найбільше вразило те, що на Дніпропетровщині бізнес і влада співпрацюють. В регіоні розуміють, малий і середній бізнес треба розвивати. Про це свідчать ось такі форуми: люди тут креативні, атмосфера ділова й відкрита».



«Вважаю, такі комунікативні майданчики треба відвідувати всім підприємцям, аби налагоджувати ділові партнерські зв’язки як в Україні, так і за її межами. Це можливість вийти на нові ринки, підняти свій бізнес до європейських стандартів. Сьогодні бізнесу треба бути рухливим. Не треба чекати, поки Європа прийде до нас – нам треба йти в Європу», – зазначив віце-президент міжнародної торгової палати Тарас Демкура з Тернополя.



«На економічному форумі вперше прозвучала ідея, як інвестувати в невеликі виробничі підприємства, аби вийти на той рівень, якого досягла, зокрема, Польща. Якщо малий і середній бізнес отримає ту підтримку, яку передбачає «План Маршала для України», ми побачимо реальне зростання ВВП і розвиток вітчизняної економіки», – упевнений голова правління об’єднання виробників Дніпропетровщини Олександр Малік.



Кожна п’ята гривня інвестицій України заходить на Дніпропетровщину. За чверть століття регіон залучив 3,5 млрд доларів іноземного капіталу. Аби зробити інвестклімат області ще привабливішим, ДніпроОДА організувала Міжнародний економічний форум. До діалогу долучилися влада, бізнес, інвестори.

Облдержадміністрація »


Работяга  (21.11.17 12:27): Малик разговорчивый парень, но очень мало делающий.
Впрочем как и вся ТПП.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності