Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
14.06.2016

Коли міськрада змінить офіційну назву

Коли міськрада змінить офіційну назву

Процес очищення назв населених пунктів в Україні від комуністичних символів регулюється двома законами: «Про декомунізацію» та «Про географічні назви».

Про це в інтерв'ю газеті «Горожанин» заявив заступник міського голови Дніпра Олександр Санжара.

«Коли ухвалювався закон про декомунізацію, вносилися зміни і в закон про географічні назви. У першому законі прописана процедура перейменування. Коли процедура за цим законом пройдена, тоді вже починається робота в рамках другого закону», – сказав заступник міського голови.

Разом з тим чиновник зазначив, що існує певна колізія законодавчих норм. Так, у статті 7 закону про географічні назви вказано, що зміна назви відбувається після того, як відповідна обласна рада ухвалить рішення про бюджет, в якому будуть закладені витрати на перейменування. Це стосується і зміни назви Дніпропетровська.

«З одного боку, є постанова про перейменування нашого міста, яка вступає в дію негайно, але при цьому є закон про географічні назви, де вказані умови, за яких настає перейменування», – наголосив Олександр Санжара.

Відтак після того, як обласна рада ухвалить і оприлюднить рішення щодо фінансового забезпечення перейменування (витрати на заміну табличок, покажчиків тощо), воно набуде чинності.

«Загалом це кропітка технічна процедура – відповідні зміни повинні бути внесені, зокрема в бази електронних реєстрів. Якщо цього не зроблено, в базах значиться колишня назва. Назву «Дніпропетровська міська рада» ніхто ще не змінював, оскільки поки немає правових підстав», – повідомив заступник міського голови.

За його словами, міську раду буде перейменовано після відповідного рішення обласної ради та зміни назви в реєстрі.



Прес-служба Міської ради »


Русич Адес  (16.06.16 13:04): « Митяй (15.06.16 20:23): То есть, как ни крути а платить нам! Если на эти переимнования деньги идут из гос(гор)буджета, который пополняется нашими налогами значит платить по любому нам. » Таки да. А шо, ты такой обмжамчик, шо щаз за тебя усе платют, и боишься, шо теперь переедут твое счастье? Так я тебе скажу, шо дешевле для здоровья не знать за эти мансы. Они все равно, если не зламают так уронят, и в остатке платить придется. Відповісти | З цитатою
Митяй  (15.06.16 20:23): То есть, как ни крути а платить нам! Если на эти переимнования деньги идут из гос(гор)буджета, который пополняется нашими налогами значит платить по любому нам. Відповісти | З цитатою
Русич Адес  (15.06.16 10:51): « В каком Днепре ? »
"І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє":
Нема на світі України,
Немає другого Дніпра" (Тарас Шевченко, 1845 р.)
Відповісти | З цитатою
Из днепропетровска  (14.06.16 18:04): Читаю заметку В Днепре сошел с рельсов прогулочный трамвай. Вопрос . В каком Днепре ? 1- В новом городе . 2- в реке Днепр. 3- в футбольной команде . 4 - в воинском подразделении. Нука Маша догадайся. Какойто дебилизм.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
m  (14.06.16 17:11): Что вы все молодые придурки знаете об истории вас всех видно плохо в школе учили а может быть вы её совсем не заканчивали накупили депломов и теперь командуете .И ещё украинцы плохо живут поток машин такой что не пройти не говоря об автостоянках .А вы плачите что за ком услуги платить нечем Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вова  (14.06.16 16:28): собака когда ей делать нечего яйца лижет , так и наша власть не обдумав последствия занимается хернёй Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності