Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 29 червня 2024
06:19

Юридичні консультації


На проспекте Н. есть дом, находящийся в государственной собственности. Дом состоит из двух половин. В одной половине живет семья, а другая пустует в течении 5 лет.
В исполкоме, куда мы обращались по поводу данного дома ответили:".. дом стоит в очереди на снос, но когда прийдет его очередь никто не знает...". Можно ли занять этот дом самозахватом? Каковы будут последствия? При условии, что исполком согласен на вселение.


Натали, 4.6.2007 | ID: 76 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Відповідає редакція журналу “ШВИДКА ПРАВОВА ДОПОМОГА”:

Виходячи з Вашого питання, згода виконкому на Ваше вселення не підтверджена документально (в іншому випадку не йшлося б про «самозахват»). Тому у випадку спору Ви не зможете довести таку згоду, у кращому випадку підтвердите факт звернення до виконкому з цим питанням.

Що стосується наслідків зайняття житлового приміщення, то відповідно до ст.151 Кодексу України про адміністративні правопорушення самоправне зайняття жилого приміщення у будинках державного або громадського житлового фонду чи фонду житлово-будівельних кооперативів тягне за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Протоколи про адміністративні правопорушення по зазначеній статті складаються органами внутрішніх справ.

На сьогодні неоподаткований мінімум доходів громадян складає 17 гривень.
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті