Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 26 червня 2024
05:49

Юридичні консультації


у мужа второй брак. от первого брака имеется дочь 14 лет, которой он платит 25 процентов алиментов. у нас в браке родились две дочери 2005 и 2009 года рождения. зарплата у мужа не высокая и после уплаты алиментов на семью остается 1100 грн. я нахожусь в декретном отпуске по уходу за ребенком - младшей 2 месяца. можно ли каким то образом уменьшить размер алиментов на ребенка от первого брака. и возможно ли не платить алименты, если ребенок от первого брака поступит куда-нибудь учиться.

Татьяна, 7.9.2009 | ID: 6516 | Розділ: Родина та її учасники
Добрий день, Тетяна,

Припинення виплати аліментів закінчується, коли дитина досягла повноліття, тобто 18 років.

Згідно положень Сімейного кодексу України розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них.

Розмір аліментів може бути зменшено, якщо дитина перебуває на утриманні держави, територіальної громади, юридичної особи, на утриманні якої перебуває дитина, та за згодою органу опіки і піклування.

З повагою, юрисконсульт Златоміра Пантилеєнко Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 8 (056) 788-70-20

copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті