Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 29 червня 2024
01:17

Юридичні консультації


Мы с мужем находимся в браке почти 2 года. Я нахожусь на 3 месяце беременности. Мой муж очень много пьёт и словесно грозился убить меня и ребенка. На данный момент он выехал в Россию на неопределённый срок. Поскажите, как я могу развестись с ним без его присутствия? И могу ли я после развода и рождения ребенка не записывать его как отца?

Наталья, 1.12.2008 | ID: 4591 | Розділ: Родина та її учасники
Відповідно до Сімейного кодексу України, позов про розірвання шлюбу може бути пред’явлений одним із подружжя. Позов про розірвання шлюбу не може бути пред’явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки злочину, щодо другого з подружжя або дитини. Чоловік, дружина мають право пред’явити позов про розірвання шлюбу протягом вагітності дружини, якщо батьківство зачатої дитини визнане іншою особою.

Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Дитина, яка зачата і (або) народжена у шлюбі, походить від подружжя. Походження дитини від подружжя визначається на підставі Свідоцтва про шлюб та документа закладу охорони здоров’я про народження дружиною дитини.

Отже, Ви можете розлучитись з чоловіком, якщо доведете, що він вчиняв щодо Вас протиправні діяння, або якщо доведете, що батьком дитини є інший чоловік.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті