Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Пн, 8 липня 2024
20:30

Юридичні консультації


Добрый день! Я была зарегистрирована в частном доме, но по определенным обстоятельствам мне на время нужно было сняться с регистрационного учета по этому адресу. Когда я захотела зарегистрироваться в этом доме снова, мне паспортист отказывает, ссылаясь на то, что дом на данный момент ни на ком не оформлен (хозяин умер, а наследники документально не оформили свои права) В этом доме живут остальные члены моей семьи, которые не против, чтобы я зарегистрировалась. Правомерно ли это? Ведь я же хочу только зарегистрировать свое реальное местонахождение. Что мне теперь делать? Мне зарегистрироваться больше негде. Меня теперь не возьмут на работу, я не могу выехать в Россию к родственникам... Я БОМЖ?

Руслана, 11.11.2008 | ID: 4470 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Конституцією та Законом України „Про пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” громадянам гарантовано права, в тому числі право на вільний вибір місця проживання. Вільний вибір місця проживання обмежується щодо:
осіб, які не досягли 16-річного віку;
осіб, до яких згідно із процесуальним законодавством застосовано запобіжні заходи, пов’язані з обмеженням або позбавленням волі;
осіб, які за вироком суду відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі;
осіб, які згідно із законодавством перебувають під адміністративним наглядом;
осіб, які згідно із законодавством про інфекційні захворювання та психіатричну допомогу підлягають примусовій госпіталізації та лікуванню;
іноземців та осіб без громадянства, які не мають законних підстав для перебування на території України.

Таким чином, в Вашому випадку орган реєстрації неправомірно відмовив в реєстрації, а тому Ви можете оскаржити дані дії в установленому порядку.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті