Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Пн, 8 липня 2024
19:56

Юридичні консультації


Добрый день! Проконсультируйте пожалуйста по такому вопросу: Я проживаю у парня, единоличного собственника приватизированой квартиры (но не прописана у него). Брак не зарегистрировали. На данный момент ожидаю ребенка, но будущий папа не спешит регистрировать отношения. Вопрос: если до рождения ребенка не зарегистрируем брак, как мне поступить в таком случае? Какие права будут у меня и ребенка на квартиру? (Есть возможность моей прописки к нему, прописать ребенка), дать ребенку фамилию отца?, что еще необходимо чтобы иметь право на часть квартиры?Спасибо.

Зинаида, 10.11.2008 | ID: 4464 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Брак не зарегистрировали. На данный момент ожидаю ребенка, но будущий папа не спешит регистрировать отношения. Вопрос: если до рождения ребенка не зарегистрируем брак, как мне поступить в таком случае? Какие права будут у меня и ребенка на квартиру? (Есть возможность моей прописки к нему, прописать ребенка), дать ребенку фамилию отца?, что еще необходимо чтобы иметь право на часть квартиры?Спасибо Тема вопроса: семья и ее участники.

Якщо жінка та чоловік проживають однією сім’єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними. Об’єктом права спільної сумісної власності є заробітна плата, пенсія, стипендія, інші доходи, одержані одним із подружжя. Зареєструвати Вас у своїй квартирі Ваш чоловік може виключно за своєю згодою у добровільному порядку.

Але квартира є особистою приватною власністю чоловіка, оскільки була набута ним до Вашого фактичного проживання разом. Разом з тим, якщо Ви своєю працею і (або) коштами брали участь в утриманні квартири чи іншого майна, належного чоловіку, в управлінні цим майном чи догляді за ним, то дохід (приплід, дивіденди), одержаний від цього майна, у разі спору за рішенням суду може бути визнаний об’єктом права спільної сумісної власності.

Мати, батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою. Мати, батько дитини, які перебувають у шлюбі, зобов’язані забрати дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров’я.

Мати, яка не перебуває у шлюбі, зобов’язана забрати дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров’я. Прізвище дитини визначається за прізвищем батьків. Якщо мати, батько мають різні прізвища, прізвище дитини визначається за їхньою згодою. Батьки, які мають різні прізвища, можуть присвоїти дитині подвійне прізвище, утворене шляхом з’єднання їхніх прізвищ.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті