Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Пн, 8 липня 2024
18:59

Юридичні консультації


Добрий день. Квартира приватизована на 4 людини: мене, мою сестру, мати та дядька (рідного брата мого батька). Дядько ні дня не мешкав в цій квартрирі, не сплачував за неї (приватизація на нього суто формальність). Які ще способи крім дарування та купівлі-продажу йго частки допоможуть нам придбати у власність йго частку. Наприклад, якщо звернутись до суду з позовом, то на які аргументи ми маємо посилатися в даному випадку щоб суд був на нашому боці? Якого характеру має бути позов (що в ньому вимагати)? Дякую за відповідь.

Ольга, 22.10.2008 | ID: 4354 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов’язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов’язкових платежів), а також нести відповідальність перед третіми особами за зобов’язаннями, пов’язаними із спільним майном.

У разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю за ціною, оголошеною для продажу, та на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів.

Продавець частки у праві спільної часткової власності зобов’язаний письмово повідомити інших співвласників про намір продати свою частку, вказавши ціну та інші умови, на яких він її продає.

Право особи на частку у спільному майні може бути припинене за рішенням суду на підставі позову інших співвласників, якщо:

1) частка є незначною і не може бути виділена в натурі;
2) річ є неподільною;
3) спільне володіння і користування майном є неможливим;
4) таке припинення не завдасть істотної шкоди інтересам співвласника та членам його сім’ї.

Суд постановляє рішення про припинення права особи на частку у спільному майні за умови попереднього внесення позивачем вартості цієї частки на депозитний рахунок суду.

Таким чином, Ваше право на набуття частки іншого співвласника залежить від декількох чинників. Зокрема, для припинення права власності на частку у спільному майні має значення чи перебуває ця квартира у частковій чи сумісній власності. А також повинні існувати умови, зазначені в абзаці 4 цієї консультації.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті