Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 26 червня 2024
12:09

Юридичні консультації


ДТП. Выезд со второстепенной дороги на главную. Машина №1 совершает выезд на главную. Машина №2 следует по главной. В следствии происшедшего ДТП водитель машины №2 сталкивается с машиной №1. В результате ДТП кто является виновником ? Обстоятельства: 1. Водитель машины №1 согласно ПДД совершал выезд с воростепенной дороги на главную. 2. Водитель машины № 2 находился за рулем без документов, подтверждающих право на управление транспортным средством.

алексей, 3.2.2008 | ID: 2019 | Розділ: Безпека
Виновником ДТП в данной ситуации является водитель машины № 2, поскольку он нарушил п. 16.11 ПДД, который гласит:

«16.11. На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху».

Однако, правонарушение совершили оба водителя, поскольку водитель машины № 1 находился за рулем без документов, подтверждающих право на управление транспортным средством, что противоречит п. 2.1 ПДД, согласно которого:

«2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі: а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;

б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон;

… ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення)».

С уважением, юрист Ольга Викторовна Круглик
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті