Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 29 вересня 2024
00:45

Юридичні консультації


день добрый! какие сроки рассмотрения гражданского дела в суде?Что делать,если вынесенное определение прокуратурой признано незакоииым,но суд его не отменяет,ссылаясь ст.293ГПК ?С момента принятия прошёл ровно год-и ни одного аседания.

галина, 28.1.2008 | ID: 1909 | Розділ: Суд
В соответствии со ст. 15 ГПК Украины суд рассматривает дела о защите нарушенных и оспариваемых прав граждан, а именно:

«Суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства».

Сроки рассмотрения гражданского дела в суде установлены ст. 157 ГПК Украины:

«Суд розглядає справи протягом розумного строку, але не більше двох місяців з дня відкриття провадження у справі, а справи про поновлення на роботі, про стягнення аліментів - одного місяця. У виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду справи, суд ухвалою може подовжити розгляд справи, але не більш як на один місяць».

С уважением, юрист Ольга Викторовна Круглик
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті