Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 29 вересня 2024
00:18

Юридичні консультації


Я состою в браке с иностранным гражданином. Наш брак не легализован на территории Украины (я - гражданка Украины). В настоящий момент мы ждем ребенка. Если наш ребенок будет рожден на территории другой страны (не Украины) имею ли я право на единоразовую помощь государства Украина, выплачиваемую при рождении ребенка?

Анна, 29.12.2007 | ID: 1449 | Розділ: Родина та її учасники
Отвечает юрист Ольга Круглик

Да, Вы имеете право получить такую государственную помощь. Для этого, Вам необходимо, кроме всех остальных документов, предоставить справку от соответствующих органов страны пребывания (той страны, где родился ребенок), подтверждающую рождение ребенка. Такая справка должна быть легализована в установленном порядке (т.е. заверена консулом Украины в стране Вашего пребывания либо представительством страны Вашего пребывания, которое находится в Украине).

«Постанова Кабінету Міністрів України № 1751 від 27.12.2001 р. Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми …

6) довідка, видана державним органом реєстрації актів цивільного стану для призначення одноразової допомоги при народженні дитини. Жінки, які постійно проживають (зареєстровані) на території України, і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають документи компетентних органів країни перебування, що засвідчують народження дитини, легалізовані в установленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України».
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті