Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 26 червня 2024
07:01

Юридичні консультації


Здравствуйте. Частное предприятие желает периодически переводить на расчетный счет такой общественной организации как Благотворительный фонд, скажите пожалуйста, имеет ли данное ЧП какие либо льготы или освобождения от налогообложения? Спасибо.

Богдан, 14.12.2007 | ID: 1298 | Розділ: Організація та ведення бізнесу
Отвечает юрист Ольга Круглик

Да, данное ЧП освобождается от уплаты налога на добавленную стоимость в соответствии со ст. 5.1.21 Закона Украины «О налоге на добавленную стоимость»

«Стаття 5 Закону України «Про ПДВ»: Операції, що звільнені від оподаткування
5.1. Звільняються від оподаткування операції з:
5.1.21. подання благодійної допомоги, а саме безоплатна передача товарів (робіт, послуг) особам, визначеним абзацами "а", "б" і "е" підпункту 7.11.1 статті 7 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" з метою їх безпосереднього використання у благодійницьких цілях, а також операції з безоплатної передачі таких товарів (робіт, послуг) набувачам (суб'єктам) благодійної допомоги відповідно до законодавства.

Під безоплатною передачею слід розуміти поставку товарів (робіт, послуг) набувачам благодійної допомоги без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсацій їх вартості з боку таких отримувачів або інших осіб. Порушення цього правила прирівнюється до навмисного ухилення від оподаткування особою, яка надає такі товари (послуги)».

«Ст. 7.11.1 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»: Ця стаття застосовується до неприбуткових установ і організацій, які є: а) органами державної влади України, органами місцевого самоврядування та створеними ними установами або організаціями, що утримуються за рахунок коштів відповідних бюджетів;

б) благодійними фондами і благодійними організаціями, створеними у порядку, визначеному законом для проведення благодійної діяльності, в тому числі громадськими організаціями, створеними з метою провадження екологічної, оздоровчої, аматорської спортивної, культурної, освітньої та наукової діяльності, а також творчими спілками та політичними партіями, громадськими організаціями інвалідів та їх місцевими осередками, створеними згідно з Законом України "Про об'єднання громадян", науково-дослідними установами та вищими навчальними закладами III - IV рівнів акредитації, внесеними до Державного реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави, заповідниками, музеями-заповідниками;

… е) релігійними організаціями, зареєстрованими у порядку, передбаченому законом; …»
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті