Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 29 червня 2024
06:15

Юридичні консультації


В будинку встановлено лічильник тепла - один на всі 68 квартир. За якою формулою нараховується плата за тепло для кожної конкретної квартири при наявності лічильника? Чи береться до уваги площа конкретної квартири при нарахуванні плати за тепло? Якщо так, то яка - загальна,корисна чи ще якась?

Валерій, 7.6.2007 | ID: 117 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005р., встановлюють наступне:

У разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії споживач оплачує послуги згідно з їх показаннями пропорційно опалюваній площі (об'єму) квартири (будинку садибного типу) за умови здійснення власником, балансоутримувачем будинку та/або виконавцем заходів з утеплення місць загального користування будинку.

У разі нездійснення таких заходів споживач не сплачує за опалення місць загального користування будинку.

У разі коли опалювальні пристрої в квартирі (будинку садибного типу) обладнано приладами-розподілювачами теплової енергії або потужність приладів опалення (радіаторів) не відповідає розрахунковій, споживач оплачує послуги за результатами розрахунків витрат тепла, які здійснюються виконавцем за методикою, що затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.

Показання будинкових засобів обліку знімаються представником виконавця один раз на місяць у присутності постачальника та представника споживачів. Тобто до уваги обов’язково береться площа квартири – загальна. Конкретні умови оплати у Вашому будинку Ви можете узнати у підпріємстві, яке надає Вам послуги з теплопостачання.

Відповідь підготувала адвокат Любов Савельєва-Стрижикурка
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті