Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 квітня 2024
22:46

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


13 березня 2024, 16:14

«Орган пробації пройшов сертифіковані курси за програмою психологічної реабілітації військових, ветеранів та членів їх сімей»

09 березня 2024 року психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович завершив онлайн курси за програмою: «Психологічна реабілітація військових, ветеранів та членів їх сімей» та отримав сертифікат (обсяг навчальної програми 48 годин / 1,6 кредитів ЄКТС, період навчання з 02 лютого по 09 березня 2024 року). Навчання слухачів було здійснено у Навчально-науковому інституті неперервної освіти Національного авіаційного університету. Заняття проводив психолог, психотерапевт, лікар-психіатр вищої кваліфікаційної категорії, кандидат медичних наук Вишніченко Сергій Іванович, який є досвідченим фахівцем у сфері психотерапії і психіатрії та має багаторічний досвід роботи з профілактики та психокорекції бойової психічної травми.

В рамках освітньої програми були опрацьовані навчальні презентації, додаткові матеріали, опитувальники, тести, наукові джерела, друковані та електронні видання, розібрані практичні завдання, що відображали реальні життєві ситуації, події та факти тощо. Крім того, було також проаналізовано досвід американських, ізраїльських, хорватських, українських психологів щодо психотерапевтичної роботи з військовослужбовцями, які брали участь у військових діях. На заняттях були присутні слухачі з різних регіонів України (Дніпро, Київ, Івано-Франківськ та ін.).

Нова навчальна програма була розроблена з урахуванням необхідності впровадження комплексного підходу до реабілітації військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей із поєднанням психологічного та психіатричного супроводу осіб. Через активні воєнні дії на території України дана програма набула особливої актуальності й потребує переосмислення базових концептів із урахуванням сучасних методів реабілітації та нових психотерапевтичних інтервенцій (втручань). Основною метою програми є розвиток, формування та вдосконалення професійних компетентностей слухачів, обумовлених новими вимогами до практичних психологів, шляхом оволодіння знаннями з питань психотерапії, ознайомлення із сучасними підходами до медико-психологічної реабілітації військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей.

У процесі проходження курсу підвищення кваліфікації слухачі курсу:
• розібрали особливості діагностики розладів психіки (невротичних розладів, гострого стресового розладу і посттравматичного стресового розладу, розладу адаптації, депресивних та тривожних станів, суїцидальних тенденцій) військовослужбовців, ветеранів, та членів їх сімей.
• ознайомились із сучасними підходами до медико-психологічної реабілітації військовослужбовців, які пережили бойову психічну травму.
• опанували сучасні методи керованої психофізіологічної саморегуляції поведінки військовослужбовців при підготовці і проведенні бойових дій.
• оволоділи сучасними дієвими методиками реабілітації окремих кризових станів військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей.
• опрацювали психокорекційні та психотерапевтичні підходи (психоедукацію, арт-терапію, когнітивно-поведінкову психотерапію, кататимно-імагінативну психотерапію, методику аутогенного тренування та ін.) для оптимального відновлення психологічного ресурсу особистості.

Слід зазначити, що Україна сьогодні потребує кваліфікованих фахівців у галузі психології та психотерапії, які пройшли спеціалізоване навчання з оволодіння навичками первинної психологічної допомоги та підтримки. Крім того, психологічної допомоги після війни потребуватимуть десятки мільйонів громадян України, найрізноманітніші категорії населення, як-от ветерани, учасники бойових дій, військовослужбовці та їхні сім’ї, діти й підлітки, які побували в полоні, зазнали тортур, знущань, насильства різного роду тощо, - зазначив психолог.






Останній раз редагувалося: 13.03.2024 16:23
Переглядів: 77
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті