Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 28 березня 2024
19:52

БЛОГИ

marik2104


28 жовтня 2020, 16:17

Гаряча лінія на тему: «Електронні сервіси ДПС – просто та зручно»

У Павлоградській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за організацією Павлоградсько-Синельниківського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
Відбувся сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» на тему: «Електронні сервіси ДПС – просто та зручно».
На запитання платників відповідала начальник Павлоградської ДПІ Ольга Радіонова.
Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі із запитань, які були обговорені під час сеансу телефонного зв'язку «гаряча лінія».
Питання: Що таке електронні сервіси та як їх використовувати?
Відповідь: На сьогодні все актуальнішим та популярним серед платників податків є використання електронних сервісів, тобто послуг, які надаються з використанням Інтернету. Це дає змогу зекономити час та уникнути необхідності відвідування Центрів обслуговування платників в умовах карантину.
Декілька років працює та активно використовується платниками податків інформаційно-телекомунікаційна система «Електронний кабінет». Цей сервіс постійно удосконалюється, додаються нові послуги та можливості.
Питання:Які переваги Електронного кабінету для платника податків?
Відповідь:Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Цей сервіс надає змогу створити та надіслати до ДПС електронні документи: податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків тощо.
Питання:Які послуги можна отримати через Електронний кабінет?
Відповідь:У приватній частині Електронного кабінету платник має змогу:
відправити до будь-якого контролюючого органу листа в електронному вигляді (меню «Листування з ДПС»);
доступу до особистої інформації, зокрема реєстраційних та облікових даних (меню «Облікові дані»), даних інтегрованих карток (меню «Стан розрахунків з бюджетом»), переліку отриманих документів та поданої звітності платника податків (меню «Вхідні/вихідні документи»);
переглянути стан розрахунку з бюджетом (меню «Стан розрахунків з бюджетом»);
отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, надіславши запит на його отримання;
отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлінням яких покладено на контролюючі органи
надіслані запити на отримання інформації, заяви на реєстрацію платником окремих податків, отримати витяги з реєстрів;
створювати та надсилати електронні документи: податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування;
скористатися іншими електронними сервізами та отримати корисну інформацію.
Питання:Чи можна громадянам дізнатися про наявність податкового боргу в Електронному кабінеті?
Відповідь:Фізичні особи – громадяни, які не є суб'єктами господарювання, можуть отримати інформацію про відсутність у них податкового боргу, використавши Електронний кабінет.
Приватна частина Електронного кабінету через режим «Стан розрахунків з бюджетом» відкриває доступ до особових рахунків користувача зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). Суми заборгованості перед бюджетом позначені червоним кольором.
До приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету вхід здійснюється після проходження електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.


Останній раз редагувалося: 28.10.2020 16:17


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті