Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.

Выставка картин Шри Чинмоя

Живопись

Шрі Чинмой назвав своє мистецтво «JHARNA-KALA», що в перекладі означає «Водограй-Мистецтво». Кожна картина чи малюнок – це результат його внутрішнього бачення, пласт свідомості, який художник приніс із висот своєї медитації. Здебільшого він використовував акрилові фарби, різні за формою і розміром пензлі, іноді – спонж.

Художник зізнається, що кожна картина втілює його власне прагнення Істини. Кожний малюнок – це молитва серця.

Малюнки птахів – унікальний напрям у творчості Шрі Чинмоя. 1991 рік всі біографи відзначають як рік, коли Шрі Чинмой почав малювати птахів масово, з феноменальною швидкістю. Вони різні за розмірами: від мініатюр в один, два, три міліметри, до одного метра.. Зображення визначено іноді кількома лініями, але ці птахи сповнені життя й індивідуальності, проявляючи свої якості неповторної особистості, та нагадують каліграфію.

Шрі Чинмоя просили пояснити символізм птахів. Він відповів: «Для мене птахи мають дуже важливе значення на духовному рівні. Вони літають у небі, а небо – це свобода. Тому, коли птахи летять у небі, вони нагадують нам про безмежну свободу душі. Душа прийшла від Небес. Коли ми думаємо про птаха, ми також згадуємо наші Витоки, і це дає нам безмежну радість. Я відчуваю, що коли люди приходять сюди, щоб споглядати цих птахів, їх внутрішній голод по тому, щоб літати в небі, буде вгамовано».

Відвідувачі зустрінуться з сакральним мистецтвом насамперед тому, що це зовсім не птахи, а зображення людських душ у формі птахів. У зображенні кожного птаха за допомогою пензля фактично закарбовано відбиток безсмертя душі як фрагменту Божественності. Більше того, оскільки Шрі Чинмой не тільки художник, але й відомий Духовний Учитель, містик, він приніс ці душі, за їх власною згодою, вниз від Небес, щоб вони на своїх крилах підняли людей у світ безмежного натхнення, спокою та свободи.

Шрі Чинмой відзначає: «Коли світ було створено, душі пішли різними шляхами. Ті, які прагнули до абсолютної Істини, безмежної Істини, вибрали людське тіло для того, щоб коли-небудь знайти, проявити і втілити Істину тут, на Землі... Для цієї планети властиве внутрішнє поривання. З одного боку, вона темна, наповнена невіглаством, байдужістю до божественного життя. Але, з іншого боку, їй властиве величезне внутрішнє стремління, про яке поки що невідомо більшій частині людства». Малюнки птахів Шрі Чинмой здійснював у глибокій медитації. Коли один інтерв’юер запитав його: «У вашому умі існує птах, коли ви малюєте?», він відповів: «Коли я малюю, у мене в умі немає нічого. Я намагаюся зберегти свій ум порожнім, вільним і тихим настільки, наскільки це можливо. Зовнішній ум подібний до поверхні моря. На поверхні моря багато хвиль, воно дуже неспокійне. Але коли ви занурюєтеся глибоко всередину, те ж саме море - одна незворушність і тиша. Саме тут ми знаходимо джерело творчості».

У програмі виставки заплановано кілька концертів та практичних занять з медитації. Вхід на виставку вільний, як і на всі анонсовані заходи.

Сайт: www.srichinmoyart.com

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності