Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.

ВИСТАВКА учасників та учасниць Програми резиденцій галереї Артсвіт

Запрошуємо 31 жовтня о 19:00 на відкриття виставки учасників та учасниць Програми резиденцій галереї Артсвіт, що відбулась в Дніпрі з серпня по жовтень 2019 року за підтримки Українського Культурного Фонду. Залучивши кураторів та кураторок з міжнародним досвідом, художників та художниць з Дніпра та інших міст України, ми прагнули подивитись на локальний контекст під різними кутами, проаналізувати вплив минулого та можливості для розвитку. В основі програми резиденцій - три напрямки: дослідницькі практики, перформанс та візуальне мистецтво. 

Кураторкою дослідницьких практик стала художниця Аліса Олєва, мешканка Великобританії, що народилась в Москві. Вона працює в жанрі психогеографічних і аудіопрогулянок, використовуючи в роботі методи партисипативного мистецтва, перформансу, практики самостійної або спільної прогулянки. Мисткиня допомагала резидентам/-кам не лише випробовувати загальновідомі методи дослідження, а й спробувати незвичні, наприклад, паркур. 

Перформативну частину курував Вальдемар Татарчук - перформер, куратор та директор галереї сучасного мистецтва в Любліні “Лабіринт”. Разом з резидентками він працював над індивідуальними та колективними перформансами в контексті міста, через спільне обговорення спрямовував та допомагав втілювати роботи.

Кураторська група напрямку візуальне мистецтво - Люся Іванова та Єгор Анцигін - запропонували резидентам попрацювати з контекстом міста, віднайшовши образ або тему, котра стала би поштовхом для створення нового проекту. В ході резиденції учасники знайомились з простором міста - від центральних площ до індустріальних хащів, відвідували музеї та завод Інтерпайп, пробували відшукати Дніпровську живописну школу та обмінювались досвідом. 

Заключна виставка є спільною для учасників всіх трьох резиденцій та триватиме до 7 грудня. 

В резиденції взяли участь: напрямок дослідницькі практики - Аксиня Куріна (Київ), Вікторія Тимонова (Дніпро), Катерина Мамчур (Дніпро), Лео Троценко (Дніпро/Київ), Наталія Ревко (Одеса), Святослав Коверзнєв (Київ/Познань), Сергій Острянин (Дніпро); Перформанс - Альона Загребельна (Дніпро), Ольга Бичеховська (Дніпро), Валентина Петрова (Київ), Тетяна Корнєєва (Київ), Марина Габа (Дніпро), Соня Авдєєва (Харків), Тереза Яковина (Київ/Берлін); Візуальне мистецтво - Анастасія Свіриденко (Київ/Сімферополь), Антон Карюк (Дніпро/Вільнюс), Даніїл Галкін (Дніпро), Даніїл Неміровський (Київ), Євгеній Коршунов (Київ), Олена Двухглавова (Харків), Світлана Шарамок (Дніпро).

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності