Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
04.08.2014

Дніпропетровська обласна рада залучає німецький досвіт для економії енергоресурсів

Дніпропетровська обласна рада залучає німецький досвіт для економії енергоресурсів
4 серпня у Дніпропетровській обласній раді презентували нову програму ініційовану урядом Німеччини у співпраці з компанією «Global Compact Network Ukraine», яка стосується підтримки «зеленої» модернізації української економіки.

За словами директора Програми GIZ Дагмара Ецера, проект розрахований на три роки та передбачає три рівні реалізації – національний, регіональний та місцевий. Сьогодні розглядається можливість створення на Дніпропетровщині пілотної регіональної платформи, яка буде координувати проект, збере разом максимальну кількість учасників «зеленої» модернізації та окреслить конкретний план роботи.

«Ми вже давно активно займаємося питаннями енергозбереження та енергоефективності: обласний конкурс міні проектів; створення Комплексної регіональної програми екологічної безпеки та збереження клімату Дніпропетровській області на 2016-2026 роки. Все це - один із ключових акцентів, які є у стратегії розвитку Дніпропетровщини до 2020 року. Проект «зелена» модернізація – це ще один крок Дніпропетровщини до енергетичної безпеки та незалежності. Він дозволить об'єднати всі заходи в єдину цілісну систему зі стратегічними завданнями і передбачуваними результатами. Дуже важливо, що у нас є надійні партнери в особі німецького фонду GIZ. Німці славляться своєю раціональністю, економністю та спрямованістю на енергозберігаючі технології. У цьому вони - визнані лідери! Я впевнений, що в результаті такої співпраці енергоефективні технології впровадять у себе всі, хто розуміє, що економія енергії та впровадження нових екологічних технологій має бути першочерговою метою», - зазначив Євген Удод.

Директор «Global Compact Network Ukraine» Віталій Коваленко , підкреслив, що проект «зеленої модернізації» української економіки дозволить зробити бізнес та підприємства більш соціально активними, об'єднати їх зусилля та ресурси в напрямку «зеленої модернізації». Тобто створити єдину команду, яка спільно буде займатися пошуком нових ідей, механізмів, які дозволять зробити економіку області більш «зеленою».

Також у презентації нової програми взяли участь та поділилися своїм досвідом регіональні підприємства, де вже впроваджуються або планують впроваджувати проекти модернізації з використанням енергоефективних технологій.

Довідка:

Зелена економіка — новий напрям в економічній науці, який сформувався в останні два десятиліття. Головна ідея напряму - все на поверхні Землі є взаємопов'язаним. «Зелена» економіка призводить до підвищення добробуту людей та зміцнення соціальної справедливості при одночасному істотному зниженні ризиків для навколишнього середовища та дефіциту ресурсів.



Прес-служба Обласної ради »


СМІ  (25.08.14 17:49): Облраді потрібно найти у Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка професора МАЙБОРОДУ. І у Вас ніяких проблем з опаленням будинків не буде. Такі у нього проекти є, але думаю що ніхто цим займатися не буде. Піаритися значно легше. та і часу уже немає. скоро перевибори... Відповісти | З цитатою
ass1  (19.08.14 12:59): Мы что без немцев не могли бы использовать солнечные батареи и сами их производить хотя бы для нагрева воды Відповісти | З цитатою
Гапка  (05.08.14 17:18): Шо за пыздець происходит в Днепропетровске ??? Вилкул пиариться так как будто в президенты метит, Удод страдает хе р ней продуцируя проекты со скоростью света, хотя прекрасно знает, что денег в бюджете нет, Кличенко деревья пересчитывает и Балы организовывает, что за дерьмо блин, все заняты какой -то псевдо-деятельностью !!! Відповісти | З цитатою
QQ  (05.08.14 11:54): Так и не понятно,что именно будут внедрять.. Ветряки строить,солнечные батареи устанавливать???Конкретики ноль..Одна вода..есть ощущения,все опять пойдет не по назначению Відповісти | З цитатою
Ghetto  (05.08.14 11:08): Опять Утконос-гипнотизер?! Как не зайду - всё сидите, выпиваете... Відповісти | З цитатою
Эрзац  (04.08.14 18:20): Немцы экономить умеют.. было б шо.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності