Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
17.06.2014

Жителі Дніпропетровщини заощадили 2,5 млн грн завдяки енергозберігаючим технологіям

Жителі Дніпропетровщини заощадили 2,5 млн грн завдяки енергозберігаючим технологіям
16 червня, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зустрівся з представниками об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів - переможцями цьогорічного обласного конкурсу з енергоефективності та енергозбереження.

Цього разу Євген Удод побував у Самарському районі м. Дніпропетровська, де переможцями стали 5 багатоквартирних будинків. На співфінансування проектів з обласного бюджету було виділено близько 153 тис. грн. Кошти підуть на ремонт системи опалення, освітлення, заміну і утеплення вікон у під'їздах.

- Це вже третій конкурс з енергоефективності та енергозбереження, який проводиться в Дніпропетровській області в рамках програми «Підтримки громадянської активності». Її головний принцип – об'єднати людей для спільного вирішення проблем. Результатом громадянської ініціативи, яку я щороку активно підтримую, є відремонтовані під'їзди і обладнані котельні, замінені вікна та двері, утеплені фасади. Крім того, кожна родина завдяки енергозберігаючим технологіям зекономила солідну суму з сімейного бюджету – загалом за два роки всі учасники обласного конкурсу заощадили 2,5 млн грн., - підкреслив Євген Удод.

У рамках щотижневих зустрічей фахівці Дніпропетровської обласної ради консультують керівників і бухгалтерів ОСББ та ЖБК районів міста як втілити в реальність мініпроекти, що стали цьогорічними переможцями. Основні питання, які обговорюються під час робочих зустрічей, стосуються ефективності використання виділених коштів та моніторингу реалізації проектів. Подібні зустрічі заплановані у кожному з 8 районів міста. Напередодні голова Дніпропетровської обласної ради вже зустрічався з представниками будинків-переможців Жовтневого, Бабушкінського Амур-Нижньодніпровського та Красногвардійського районів.

Цього ж дня в Самарському районі голова облради оглянув будинки-переможці конкурсу «Затишна оселя» . В ході акції, що впроваджується Дніпропетровською облрадою разом з ТОВ «ДТЕК», було обрано 15 житлових багатоповерхівок, у яких безкоштовно провели енергоаудит, а в 11 - розпочата установка індивідуальних теплових пунктів ( ІТП ) та лічильників тепла. Установка ІТП забезпечить якісне теплопостачання та можливість регулювати подачу теплоносія в залежності від погодних умов, а також безперебійне гаряче водопостачання. Крім того, використання теплового пункту зменшить втрату теплової енергії та на 25% зекономить теплові ресурси і, відповідно, кошти.

- Енергетична безпека Дніпропетровщини – зараз на першому місці. І один з головних кроків у цьому напрямку – запровадження передових технологій енергозбереження у житлових будинках. Треба показати людям, як можна і треба раціонально ставитись до свого житла, економно використовувати енергоносії, при цьому підвищуючи енергоефективність будинків і якість життя. Небайдужі громадяни, які вирішили кардинально змінити свій підхід до власного житла, отримають дійсно гарний ефект: адже раціональне використання енергоносіїв – це запорука фінансової незалежності кожного громадянина, а від так і Дніпропетровщини в цілому, - зазначив Євген Удод.



Прес-служба Обласної ради »


СМІ  (25.08.14 17:48): Облраді потрібно найти у Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка професора МАЙБОРОДУ. І у Вас ніяких проблем з опаленням будинків не буде. Такі у нього проекти є, але думаю що ніхто цим займатися не буде. Піаритися значно легше. та і часу уже немає. скоро перевибори... Відповісти | З цитатою
Faza  (18.06.14 15:27): сэкономил в карман хозяину положил Відповісти | З цитатою
Майданутый на всю голову  (17.06.14 18:34): Дорогий росiський газ,
Вiн тепер вже не для нас.
Спалимо верби й тополi,
Буде в нас тепла доволi!
Відповісти | З цитатою
И де Я  (17.06.14 13:16): Давайте сэкономленные деньги-средства выделим в помощь беженцам Юго-Востока.. Відповісти | З цитатою
Пикет на СевГОКе  (17.06.14 13:14): ..у нового руководства ГОКов разговор с такими персонажами короткий. Подобный разговор состоялся и сегодня во время пикета. Вернее, беседа могла бы состояться, но конкретных, здравых и обоснованных требований пикетчики так и не предъявили.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності