Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
09.05.2024

Україна змогла різко наростити виробництво сталі, чавуну та прокату

Україна змогла різко наростити виробництво сталі, чавуну та прокату
фото УНІАН

Металургійні підприємства України за чотири місяці 2024-го наростили виробництво чавуну на 25%, сталі – на 33% та прокату – на 30,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє "Укрметалургпром".

Якщо порівнювати показники виробництва сталі у квітні 2024-го з квітневим показником минулого року, то зростання склало 24,5%. Виробництво чавуну порівняно з квітнем 2023-го зросло на 9,7%, прокату – на 19,9%.

Загальні обсяги виплавки чавуну українськими меткомбінатами за перші чотири місяці склали 2,19 млн т. Якщо казати про сталь та прокат, то тут показники склали 2,40 млн т та 1,97 млн т, відповідно.

Фактично металургійна галузь наблизилась до показників 2022 року. Компанії змогли пристосовуватись до ведення бізнесу в нових умовах, але обмежені логістичні можливості все ще даються навзнаки.

Зазначимо, що наразі експерти прогнозують збільшення виробничих показників галузі протягом поточного року.

Проблеми металургійної промисловості
У жовтні минулого року західні експерти заявляли, що українська металургійна промисловість "‎задихається"‎ від блокади експорту. Серед головних проблем також називали близькість підприємств до лінії зіткнення та брак персоналу.

У листопаді 2023-го спеціалісти дійшли до висновку, що для порятунку галузі потрібне повне розблокування портів та введення низьких залізничних тарифів.

А на початку року стало відомо, що українська металургія через війну втратила 60% капіталізації.



УНІАН »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності