Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
08.05.2024

Увічнили мешканців, які загинули за країну: у Верхівцевській громаді відкрили «Алею Слави Героям»

Увічнили мешканців, які загинули за країну: у Верхівцевській громаді відкрили «Алею Слави Героям»

У Верхівцевому відкрили «Алею Слави Героям». Так вшанували загиблих мешканців громади.

Долучилися родини полеглих оборонців, представники керівництва області та міста. А ще – амбасадори проєкту #ТитаниUA. Про це повідомили в ОВА.

«Символічно, що алею відкрили у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Зараз Україна знову у вогні й бореться з російською навалою. З агресором, який не вивчив жорстокі уроки історії. Доземний уклін полеглим Героям», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

На алеї десятки стел. На кожній фото людей, які віддали життя, захищаючи Батьківщину. Сьогодні їх навідали родини. Батьки, дружини, діти.

«Наш обов’язок пам’ятати, якою ціною дається свобода та незалежність. Й усіх, хто їх здобуває. Розповідати дітям про подвиги захисників і захисниць. Те, що зробила Верхівцевська громада, важливо. Найперше, для сімей загиблих», – додала заступник очільника області Надія Задорожна.

Серед них – Євгенія Дудка. Начальниця пресслужби ДСНС в області. Дівчина отримала поранення на службі під час рокового ракетного удару. Майже рік боролася за життя.

Поряд завжди були мама і чоловік. Але, на жаль, її серце зупинилося у березні 2023 року.

«Пишаюся своєю дитиною. Найбільше за все хотіла, щоб вона була поряд. Але війна не обирає. Дочка дуже любила свою професію. Яка вона була сильна. Стільки витримала. Чого їй коштував кожен крок. Я була поряд з нею під час лікування у Німеччині. В якийсь момент Женя попросила повернутися в Україну. Сказала, що хоче померти на Батьківщині», – розповіла мама дівчини пані Галина.

Пані Валентина застигла біля світлини однокласника свого сина. Каже, Сергій загинув на Харківщині.

«В родині було три брати. Двоє загинуло на війні. Залишився тільки молодший. Хлопець був командиром, брав участь у запеклих боях. Відважно боровся. Дуже шкода. Боляче… Загиблі хлопці наші – янголи-охоронці», – сказала жінка.

Під час урочистостей духовенство провело панахиду. Діти – запалили лампадки.



Облдержадміністрація »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності