Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
08.05.2024

На Днепропетровщине продолжают обследовать памятники в честь событий Второй Мировой войны

На Днепропетровщине продолжают обследовать памятники в честь событий Второй Мировой войны

Сегодня, 8 мая, Украина вместе со всем цивилизованным миром отмечает День памяти жертв Второй Мировой войны.

В нашей области установлено огромное число памятников и мемориалов в честь событий этой войны. Их систематически обследуют специалисты Днепропетровского областного центра по охране историко-культурных ценностей.

Накануне памятной даты состоялся очередной выезд рабочей группы.

Об итогах обследований в упомянутом центре сообщили:

«Завідувачка відділу «Робоча група по підготовці тому «Звід пам’яток історії та культури Дніпропетровської області» Оксана Колесник здійснила виїзд до Карпівської сільської територіальної громади (Криворізький район, Дніпропетровська область) з метою обстеження пам’яток історії та архітектури, що перебувають на державному обліку, та виявлення нових об’єктів культури.

Зокрема, під час поїздки в селах Карпівка, Андріївка, Радевичеве, Розівка, Червоне та Явдотівка було обстежено могили воїнів і медпрацівників, які загинули в роки Другої світової війни.

У селах Андріївка та Явдотівка оглянуто також 2 церкви, що побудовані на початку ХХ ст. та нині мають статус пам’яток архітектури місцевого значення.

Крім того, у с. Андріївка було оглянуто місця поховань українських військових, які брали участь у стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України.

Зібрана інформації та фотоматеріали після опрацювання доповнять матеріали збірки з серії «Пам’ятки історії та культури Дніпропетровської області», що присвячена Криворізькому району».

Фото Днепропетровского областного центра по охране историко-культурных ценностей.



Gorod.dp.ua - городской сайт Днепра »


Ганна  (08.05.24 12:08): Дякуємо богові, що ми маємо змогу відмічати свята з цивілізованим світом. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності