Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
03.05.2024

Дніпро потопає у білому цвіті: у місті рясно квітне акація

Дніпро потопає у білому цвіті: у місті рясно квітне акація

Дніпро щовесни милує своїх жителів та гостей мальовничим цвітінням акації. Цей пишний кущ, відомий також як робінія псевдоакація, рясно вкриває вулиці білосніжними шапками квітів, наповнюючи місто ніжним ароматом.

Особливо мальовничими стають акацієві алеї на центральному проспекті імені Дмитра Яворницького. Тут, під шатром білих квітів, можна прогулятися, насолоджуючись красою природи та вдихаючи чарівний аромат.

“Це просто неймовірно! Кожного року я з нетерпінням чекаю цвітіння акації, адже воно робить наше місто таким мальовничим та романтичним”, – ділиться враженнями дніпрянка Олена. “Аромат акації наповнює душу спокоєм та щастям, а білі квіти дарують відчуття весни та оновлення”.

“Я обожнюю гуляти проспектом Яворницького, коли цвіте акація”, – додає пан Дмитро. “Це справжня казка! Білі квіти на деревах, аромат, що ллється навколо, пташки, що співають… Це місце наповнює мене позитивом та натхненням”.

Однак, поруч з красою акації, існують й екологічні виклики. У травні 2023 року Міністерство довкілля та природних ресурсів України затвердило перелік з 13 інвазійних видів дерев, які відтепер заборонено висаджувати в лісах. До цього переліку потрапила й робінія псевдоакація, або акація біла.

Це рішення було прийнято через те, що акація біла має властивість витісняти місцеві види дерев та рослин, негативно впливаючи на біорізноманіття екосистем.

Варто зазначити, що акація біла не є рідним видом для України. Її було завезено з Північної Америки у 17 столітті як декоративну рослину. З часом вона широко поширилась й почала витісняти місцеві види дерев.

Цвітіння акації – це чудовий час, щоб прогулятися містом, помилуватися красою природи та відчути справжню атмосферу весни.

Фото: Валерій Кравченко


Текст: Валерія Доброта

Наше Місто »


Правда с обрезом  (06.05.24 12:05): Лучше б бурятчки посадили.

А от вашей акции у меня диатез в епигастральной області.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності