Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
19.04.2024

У Дніпрі пройде великий суботник до Всесвітнього дня землі

У Дніпрі пройде великий суботник до Всесвітнього дня землі

20 квітня у Дніпрі проведуть масштабну толоку з нагоди Всесвітнього дня землі. До акції чистоти доєднаються представники влади, громадські організації та небайдужі містяни.

Про це Відкритому розповіли начальниця відділу поводження з відходами управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Наталія Железнякова та місцева активістка, голова організації «Зелена переробка» Надія Черкашина.

Цієї суботи за ініціативи організації «Зелена переробка» посадовці міської ради, небайдужі містяни та представники громадських організацій міста обʼєднають зусилля заради спільної мети – зробити навколишнє середовище кращим.

“У ці важкі часи, коли екологічні проблеми виходять на перший план, ми маємо робити все, що від нас залежить, бо ми хочемо жити у чистій та вільній країні. Так, до нас надійшла пропозиція від організації «Зелена переробка» і ми її охоче прийняли. Тим паче, що небайдужі містяни також звертаються із повідомленнями щодо незадовільного санітарного стану, появи несанкціонованих сміттєзвалищ у тих чи інших районах міста. Хоча комунальники працюють у посиленому режимі щодня, все ж з’являються недобросовісні мешканці, що смітять аби де. Тому запрошуємо всіх на акцію чистоти, разом провести час з користю і зробити вклад у нашу екосистему. З собою бажано мати необхідний інвертар, рукавички”, – зазначає Наталія Железнякова.

Завдяки правильному збиранню, сортуванню й перероблюванню сміття, можна заробляти й робити неоціненний внесок у збереження екосистеми. На цьому наголошує екоактивістка, переселенка з Харкова:

“Ще зі школи нас привчали як правильно поводитись зі сміттям. Я цікавилась питанням збереження екосистеми ще змалечку. А потім все це переросло у справжню користь для планети, країкраїни та непоганий заробіток. Адже мало хто замислюється, що кожне сміття має своє ціну, як і шкоду для екосистеми. Наприклад, кришечка від пляшки коштує дорожче, і розкладається довше. А з цього пластику можна зробити дуже багато корисних та цікавих побутових речей навіть на 3Д-принтерах, або ж просто переробити і отримати певний прибуток. Так у нас практикувалось в Харкові, в ОСББ. Ми протягом року збирали й сортували всі відходи, а наприкінці – мали кругленьку суму для ремонтів, перекриття даху, чи облаштування дитмайданчиків. Проживаючи нині на житломасиві “Сонячний”, хочу також започаткувати таку традицію. Вже маємо необхідні підписи про згоду від місцевих мешканців”, – розповідає Надія Черкашина.

Великий суботник відбудеться 20 квітня, о 10:00 на Сонячній Набережній (збір за рестораном “Рівʼєра”). Усі охочі взяти участь мають попередньо зареєструватись за посиланням.

Більше дивіться у відео:



Відкритий (OpenTV) »


Большой субботник  (20.04.24 23:57): А Ленин с бревном был на данном мероприятии? Відповісти | З цитатою
не равнодушная  (20.04.24 19:54): Да, раньше были субботники, люди выходили , участвовали - были не равнодушные , а сейчас всев основном похренисты , лишь бы дома чисто было . А на улице и так сойдет Відповісти | З цитатою
так держать  (20.04.24 15:41): как интересно, украинцы не забывают коммунистическое прошлое, выходят на субботники. Молодцы украинцы-ленинцы. Відповісти | З цитатою
куууу  (20.04.24 12:30): Планета Земля в захвате от ваших ленинских суботников!
Кууууу!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності