Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
16.04.2024

В Музее Вадима Сидура принимали необычных посетителей

В Музее Вадима Сидура принимали необычных посетителей

В музее нашего знаменитого земляка-скульптора побывали волонтеры и их подопечные из Благотворительного фонда «Rise of Ukraine».

Городской сайт неоднократно рассказывал об этом фонде, который помогает в Днепре беженцам и вынужденным переселенцам из оккупированных врагом и прифронтовых территорий. Волонтеры этого фонда и вынужденные переселенцы посетили Музей Вадима Сидура, где для них подготовили специальную программу.

Об этом сообщили в Музее истории Днепра, филиалом которого является Музей Сидура:

«До Музею Вадима Сідура завітали гості із Благодійного Фонду Rise of Ukraine.

Наші відвідувачі дізналися все про видатного скульптора-монументаліста, графіка, живописця, поета та прозаїка, учасника Другої світової війни. У творчих практиках митець системно та послідовно розвивав традиції авангардного мистецтва.

Творчість художника складала антитезу тодішньому панівному мистецькому напрямку соцреалізму. Відтак, в радянську добу майстер практично не мав персональних виставок, а також був позбавлений змоги займатися монументальним мистецтвом.

Світова артспільнота дізналася про творчість Вадима Сідура завдяки плідній праці німецького професора-славіста Карла Аймермахера.

Нині у Дніпрі триває процес повернення імені майстра до історичного та культурного контекстів міста. Протягом творчого життя Вадим Сідур створив понад 500 скульптур та майже 1000 гравюр і малюнків.

Музейний простір є сектором КП "Музей історії Дніпра" і базується у приміщенні КЗО «НВК № 33 «Маріїнська багатопрофільна гімназія» ДМР. Аби забронювати місце на екскурсію телефонуйте за номером 095 294 0009».

Фото – Музей истории Днепра.



Gorod.dp.ua - городской сайт Днепра »

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності