Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
10.04.2024

Можливості з працевлаштування та створення власної справи для ветеранів і їхніх родин: у Дніпрі пройшов форум

Можливості з працевлаштування та створення власної справи для ветеранів і їхніх родин: у Дніпрі пройшов форум

Дніпропетровська ОВА організувала форум для демобілізованих та родин героїв. На нього запросили і роботодавців області. Фахівців, які знаються на створенні власної справи та грантах для старту. Й тих, хто займається перепрофілюванням воїнів.

Вони знайомили ветеранів з можливостями професійного зростання. Відтак, й фінансової спроможності цих сімей.

«Провели форум для ветеранів. На нього запросили роботодавців області, які поділилися, чим можуть бути корисні воїнам і їхнім рідним. Познайомили з існуючими можливостями для нового старту. Того, який приведе до фінансової незалежності, реалізації у професії та навіть створення власної справи», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак.

Підприємства області ділилися своїми кейсами. Як на початку повномасштабної війни підтримували робітників, які стали на захист країни. Споряджали усім необхідним. Не залишають їх і зараз, коли ті повертаються з передової.

«Співробітникам, які повертаються з фронту, ми проводимо повний чекап здоров’я. З’ясовуємо, якої реабілітації вони потребують, направляємо на оздоровлення. Після визначаємо, на яких процесах вони можуть бути задіяні. У нашому колективі вже 6 ветеранів», – розповів керівник одного з виробництв потужної міжнародної компанії у сфері агро та харчових технологій Олександр Сплодитель.

Ще один напрям, з яким познайомили оборонців, – це створення екопоселень. Тобто спільнот, об’єднаних метою. В яких люди однаково дбайливо ставляться до збереження навколишнього середовища.

«Їх створюють поодаль від міста. А тому пропонуємо цю концепцію для відновлення військових та їхніх родин. Бо саме у екопоселеннях є необхідні спокій та безпека. А ще можливості, серед яких кожен з людей знайде щось для себе. Наприклад, вирощування рослин чи будівництво», – пояснила координаторка проєктів ГО «Глобальна мережа екопоселень» Ірина Козакова.

Станіслав з Новомосковська, не маючи бойового досвіду, став на захист країни у перші дні великої війни. Після отриманого на передовій поранення пройшов чималий шлях реабілітації. І вже сьогодні сам працює з ветеранами.

«Сьогоднішній форум цікавий та корисний. Бо багато ветеранів прагнуть інтегруватися у цивільне життя. Та не завжди знають, з чого почати. А під час зустрічі ми почули, що є підприємства, які приймають ветеранів на роботу. Більше того супроводжують їх», – поділився враженнями Станіслав Ралдугін.

У межах проєкту #ТитаниUA існуючі пропозиції для професійного розвитку ветеранів та досвід роботодавців регіону планують об’єднати і масштабувати. Аби повертаючись додому, оборонці знали, де можуть бути корисними та як забезпечити свої сім’ї.



Облдержадміністрація »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності