Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
29.03.2024

«Влупи пушкіним по ру*ні». За місяць у Дніпрі зібрали тонну російських книг: кошти передали на закупівлю дронів для військових

«Влупи пушкіним по ру*ні». За місяць у Дніпрі зібрали тонну російських книг: кошти передали на закупівлю дронів для військових

У Дніпрі за місяць зібрали тонну російських книг, а за виручені кошти придбають дрон для Збройних сил України. Російську літературу збирали в межах акції «Влупи пушкіним по ру*ні» від освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру.

За словами директорки простору Вікторії Паніної, акція зі збору російських та російськомовних тривала більше місяця одразу в 12 містах України, серед яких і Дніпро.

«Цю акцію запустили, аби допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас — допомогти українським військовим. Закликаємо чернігівців долучатися до акції та приносити книги, яким вже давно не місце в домашніх бібліотеках. «леніни» і КО з вашої полиці теж можуть воювати і наближати нашу перемогу», — ділиться Вікторія Паніна.

Зібрані у просторі книги здали на переробку: за тонну книг вдалося заробити 3,5 тисяч гривень. Їх передадуть на закупівлю дрона, який допомагатиме військовим на фронті.

«Акція тривала з середини лютого — за цей час криворіжці принесли півтори тонни книг. Були серед них і старі радянські видання, збірки Леніна, російських письменників. Траплялися також більш сучасні книги, видані вже за часів незалежності, але написані російською мовою. Все це ми здали на макулатуру, вийшло заробити 6 тисяч гривень для наших військових», — додають організатори акції.

Акція «Влупи пушкіним по ру*ні» тривала на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру Дняпро з 15 лютого до 24 березня.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.


Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності