Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
29.03.2024

Юного футболиста, на которого обрушилась стена, наконец выписали домой

Юного футболиста, на которого обрушилась стена, наконец выписали домой

Почти два месяца врачи спасали жизнь 13-летнего юного футболиста из Кривого Рога Влада Микитюка, на которого упала стена старого тира.

Городской сайт писал об этом ЧП, которое произошло 4 февраля этого года. Влад с друзьями играл в футбол на площадке школы №16. К площадке примыкает старое здание тира, который был 15 лет назад закрыт и находился в аварийном состоянии. Во время игры мяч залетел на крышу тира. Влад забрался на крышу за мячом, и в этот момент стена тира обрушилась…

В результате подросток получил тяжелые травмы. У него оказался сломан позвоночник с нарушением функций спинного мозга. Для спасения подростка транспортировали в Днепр.

После почти двух месяцев лечения Влад Микитюк наконец оказался дома, хотя и находится еще в инвалидной коляске. О состоянии здоровья сообщили в криворожской ДЮСШ «Кривбасс-84», за которую играл мальчик:

«Після того, як 11.03.2024 під час ранкового огляду лікарі вперше посадили Влада у візок, в цей же день по документах його було виписано для повторної госпіталізації для проходження реабілітації.

З 11.03.2024 по 20.03.2024 він проходив ранню реабілітацію. Кожен день до нього приходив реабілітолог, вчив їздити на візку та робити вправи, щоб його тіло було в тонусі.

20.03.2024 Влада перевезли з Дніпра у Кривий Ріг до КПЦ "Криворізька міська лікарня 16", дитячого неврологічного відділення. Він був переведений та виписаний з діагнозом: "Повне ушкодження грудного відділу спинного мозку. Перелом грудного відділу хребта, рівень Th11 i Th12".

За період, що Влад перебував у лікарні, його родина була у пошуках реабілітаційного центру. В Україні дуже багато РЦ , але з такою важкою травмою знайти центр дуже важко. За рекомендацією людини, яка у своєму житті потрапила в схожу ситуацію, вони звернулися до РЦ "Spine центр" у місті Черкаси. Поспілкувавшись з реабілітологом, родині пояснили що проходити реабілітацію ще зарано. Після встановлення металоконструкції (операція пройшла 16 лютого) повинно пройти як мінімум 4 місяці, щоб все добре загоїлося, а вже потім починати реабілітацію.

26.03.2024 Влада виписали додому, тепер він очікує на реабілітацію. По рекомендації лікарів він потребує спеціальні засоби для самообслуговування та догляду: стілець - туалет, функціональне ліжко, памперси, противопролежневий матрац, корсет.

Збір на лікування та реабілітацію Влада триває. Для тих хто хоче долучитися, ось реквізити його батька:

ПУМБ: 5355 2800 2478 5220 (Микитюк Віктор)

Пряме посилання на реквізити:

https://frames2.payhub.com.ua/moneybox...».

А мы в очередной раз просим детей и их родителей проявлять бдительность. И обходить стороной аварийные сооружения.



Gorod.dp.ua - городской сайт Днепра »

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності