Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
29.03.2024

Днепровский «Ветер» вернулся домой на щите

Днепровский «Ветер» вернулся домой на щите

На передовой погиб наш земляк, известный воин Виктор, который стоял у истоков 128 Днепровской бригады территориальной обороны и создания посвященной Большой войне экспозиции при Музее истории Днепра.

О смерти побратима со скорбь рассказал воин 128 бригады ТРО, известный днепровский историк Дмитрий Каюк:

«Загинув "Вітер". У бою. Біля маленького степового села на Донеччині.

Він був мало не перший, кого я побачив на пункті формування батальйону 26 лютого 2022 р. Відтоді деякий час служили в одному взводі. Потім Віктора перевели в інший підрозділ. Ми продовжували спілкування, але тепер здебільшого під час випадкових зустрічей на лісосмугах.

"Вітер" був справжнім солдатом - хоробрим, витривалим, ідейним, результативним. Було в ньому, те, що називають "породою": інтелігентність, відчуття власної гідності й інтелект. Говорив не часто, але завжди в тему і влучно. До будь-якої справи ставився серйозно.

Пам'ятаю, ще в Дніпрі, коли нас тренували, Віктор ні в чому не поступався двадцятирічним хлопцям, хоча годився їм у діди. Годину за годиною старанно відпрацьовував вправи з автоматом. А потім в мережі, разом зі своїми побратимами "Гаррі", "Вентелем", "Кімом" шукав будь-яку інформацію, що допомагала поліпшувати навички бійця.

Коли взнав, що я за фахом історик, одразу ж почав говорити про увічнення подвигу українців у цій кривавій війні. Він прекрасно розумів, що матеріали для майбутніх українських наративів треба збирати вже зараз. Недарма на фото він в музеї, біля стенду присвяченому Махну.

Ми обговорювали те, яким мусить бути музей війни в Дніпрі, як розповідати людям, про страшні реалії фронтового життя, як виховувати наступні покоління українців. Я збирався записати з ним інтерв'ю, для майбутнього аудіоархіву війни. Не встиг. Назавжди втрачено безцінні знання розумної вдумливої людини.

Хочеться сказати дуже багато, але бракує слів. Важко. Коли-небудь я напишу про "Вітра" більше».

Фото со страницы Дмитрия Каюка.



Gorod.dp.ua - городской сайт Днепра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності