Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
06.03.2024

Масяня – господиня бліндажу, гроза окупантів

Масяня – господиня бліндажу, гроза окупантів

У 128-й Дніпровській бригаді територіальної оборони розповіли про незвичайну помічницю, яка завжди перебуває на бойовому посту.

Міський сайт неодноразово писав про те, як непросто складаються стосунки з тваринами у наших захисників на передовій.

З одного боку, їх постійно турбують миші, щури та інші шкідники.

З іншого боку, навіть фронтові будні нерідко дають можливість зустрітися з несподіваними тваринами – лисицями, кабанами та іншими звірами.

Але найулюбленішими тваринами в окопах та бліндажах стали кішки. Вони і шкідників знищують, і дають емоційну розрядку.

Про чергову улюбленицю розповіли у 128 Дніпровській бригаді ТРО:

«Кішка Масяня - справжня господиня бліндажу на позиціях.

Бійці заїжджають в гості на виконання бойових завдань, а потім кудись їдуть, а замість них - інші, звісно, теж добрі знайомі. А Масяня - завжди на бойовому чергуванні.

Без неї миші прогризуть дроти і пороха. Тому Масяня - загальна улюблениця.

Наразі вона радіє і мурчить на руках Сергія, який повернувся з серйозних навчань, а значить у ворогів буде, як у бліндажних мишей, коли Масяня на бойовому чергуванні.

…Важка дорога до позицій, яку треба подолати якнайшвидше, щоб ворог не встиг відпрацювати з арти чи мінометів. Потім вогкі окопи і вітер, який завжди гуляє по відкритих полях. Весь комфорт окопного життя в таких умовах - це шматок каремату, щоб відпочити між чергуваннями. Втім, навіть в таких умовах наші бійці піклуються про місцевих тварин, які продовжують жити серед руїн знищеного росіянами населеного пункту. Бійці підгодовують котів і собак своїми сухпайками. Справа навіть не в тому, що ті ж коти ловлять мишей, бо вони ловитимуть їх і без цього. Просто таке піклування про менших - це прояв людяності, яку наші воїни не втрачають навіть у найважчих умова».

Відео про Масяню:



Gorod.dp.ua - міський сайт Дніпра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності