Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
19.02.2024

Унікальний реабілітаційний центр Дніпра продовжує щодня допомагати захисникам

Унікальний реабілітаційний центр Дніпра продовжує щодня допомагати захисникам

Денис у мирному житті - енергетик. До повномасштабного вторгнення рік воював в АТО. Потім звільнився. Проте, коли росія великою війною пішла на Україну, одразу пішов до військомату. На одному із бойових виходів отримав уламкове поранення від танкового снаряду.

«Травму отримав невдовзі після свого дня народження. Далі потрапив сюди до Дніпра, де мені зробили операцію та зібрали мені руку. Нині ж я на реабілітації, і за цей час моя рука вже працює краще. Навіть зміг повернутись до свого хобі – паяння. Тут у центрі гарні лікарі, програму зробили насичену і сумувати не дають», - розповів військовий Денис.

Через складне поранення у Дениса пошкодження серединного та ліктьового нерву. Він не відчуває холод та тепло, як це відчуває здорова людина.

«Це велика проблема, адже для нього холод – це нестерпний біль, а від теплого в нього може з’явитись опік. Чутливість - вона є, але порушена. Через це йому важко згинати та розгинати руку. Через це він не може брати велику вагу. Але, завдяки реабілітації, вже бере гантелю у два кілограми. Вже може тримати телефон у правій руці протягом декількох хвилин. На першому дні реабілітації йому було важко це зробити. Збільшилась і кількість обсягів розгинання та згинання руки. Головне, що пацієнт вмотивований . Дуже хоче відновити руку, аби повернутись до своїх побратимів», - розповіла ерготерапевтка Анжела.

Дніпро залишається найбільшим хабом з порятунку поранених військових, цивільних, ВПО. У міських лікарнях щоденно проводять складні операції, аби зберегти життя тим, хто отримав поранення внаслідок бойових дій. Навантаження на медичних працівників збільшилось в рази, але вони стійко тримають свій фронт. Крім цього, військовим надають комплексу реабілітацію, підбираючи кожному індивідуальну програму.



Прес-служба Міської ради »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності