Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
15.02.2024

Дніпро залишається потужним хабом допомоги військовим. Як проходить лікування поранених оборонців в реабілітаційному центрі Дніпра

Дніпро залишається потужним хабом допомоги військовим. Як проходить лікування поранених оборонців в реабілітаційному центрі Дніпра

Сергію 37 років. Він воїн ЗСУ. Під час ворожого штурму позицій, які він утримував, дістав поранення правої кінцівки. Нога була фактично розтрощена. Чоловік переніс 13 операцій, пересувається в апараті Єлізарова. Вже місяць проходить лікування в реабілітаційному центрі Дніпра.

«До великої війни працював слюсарем, полюбляв рибалити. Коли прийшла повістка – пішов, зрозумів, що прийшла моя черга ставати на захист країни. Щодо реабілітації - був спочатку налаштований скептично, але, коли сюди потрапив, побачив, що тут дуже серйозний підхід. Позитивні зміни вже є, болі стали меншими», - розповів воїн ЗСУ Сергій.

З кожним пацієнтом у реабілітаційному центрі Дніпра працює потужна мультидисциплінарна команда, яка складається з лікарів фізичної реабілітації, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, логопедів та психологів. Для кожного хворого розробляють індивідуальну програму лікування з урахуванням особливостей пацієнта та його запиту.

У випадку з Сергієм фахівці працювали над збільшенням амплітуди руху та зменшенням болю.

«Це вогнепальне поранення. Були уражені кістки правої гомілки. Йому було поставлено зовнішню фіксацію (апарат Єлізарова), і на даний момент ми активно працюємо над збільшенням амплітуди руху, зменшенням болю, адже біль був дуже сильний, навіть пігулки не допомагали. Зараз є покращення ходи, біль став меншим. Подальша реабілітація передбачає перехід від ходи з міжпаховими милицями на підлокітні, потім будемо вчитися ходити без допоміжних засобів», - сказав Ілля, фізіотерапевт.



Прес-служба Міської ради »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності