Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
14.02.2024

Як воїни-«холодноярці» героїчно обороняють Кліщеївку

Як воїни-«холодноярці» героїчно обороняють Кліщеївку

Невелике село на Донеччині стало каменем спотикання для ворожої армії, яка стирає його з землі і не може окупувати.

Героїчно обороняють стратегічно важливий пункт воїни 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Про жорстокі будні цих битв наші земляки розповіли:

«Кліщіївка – село на Бахмутщині, стерте з обличчя землі.

Воно стало каменем спотикання для російських окупантів. Після його звільнення у жовтні минулого року ворог вже кілька разів намагався забрати село назад, але так і не зміг.

Зараз оборону позицій перед «Кліщами» тримають холодноярці. Все, що залишилося від населеного пункту – зруйновані до самого фундаменту хати і знищена техніка, як російська, так і наша - нагадування про важкі бої.

Піхотинцям доводиться постійно відбивати атаки російських штурмовиків. Ворожі FPV-дрони сильно ускладнюють логістику, тому майже всі переміщення відбуваються пішки, найчастіше вночі. Боєприпаси, воду, продовольство й інші життєво необхідні речі піхотинцям доводиться нести самотужки.

Єдиний альтернативний спосіб евакуації поранених і доставки зброї і продуктів тут – баггі та квадрацикли, які не так просто поцілити ворожому «птуристу» через їх швидкість, маневреність і невеликі габарити. Зараз цей транспорт життєво необхідний нашим бійцям. Тож, закликаємо доєднуватися до гарячого збору на офіційному сайті нашої бригади

Туманна погода допомогла нам побувати у районі Кліщіївки і зафіксувати будні піхотинців. А оператори дронів – зробити світлини того, що залишилося від самого села».

Фото 93 бригади



Gorod.dp.ua - міський сайт Дніпра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності