Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
08.02.2024

Унікальні розробки Дніпра. Онлайн-портфель для старших та розвивайки для малечі. Як працюють платформи «Дошкільнятко» та «MyBook»

Унікальні розробки Дніпра. Онлайн-портфель для старших та розвивайки для малечі. Як працюють платформи «Дошкільнятко» та «MyBook»

Оксана Слінченко – вихователька у дніпровському дитячому садочку № 319. Вона використовує у навчальній програмі платформу «Дошкільнятко».

«Діти зараз цифровізовані. Змалечку знають, що таке інтернет, смартфон або ж планшет. А тут сучасна інтерактивна платформа, де є все для розвитку малечі. Тут як освітні програми, так і ігри. З «Дошкільнятком» працюємо від 10 до 15 хвилин на день», — каже Оксана Олександрівна.

«Дошкільнятко» – єдина безкоштовна електронна платформа за програмою МОН, розроблена для садочків Дніпра. Мета — покращення та оптимізація навчання дошкільнят.
«Розрахована платформа на вік від 5 до 7 років. Допомагає підготувати малечу до першого класу. На кожен місяць доступні розділи: «Освітні програми», «Розвивальні ігри», «Читання» та «Аудіокниги». Під кожен розділ розроблені спеціальні розвивальні ігри. Їх понад 300. Кожна містить аудіосупровід для якісного засвоєння матеріалу дитиною», — розказує директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»» ДМР Артем Трапезніков.

Платформа доступна й для батьків за посиланням

«Можна зареєструватися. Після реєстрації батьки зможуть бачити інформацію стосовно пройденого матеріалу. Якщо не зареєстрований, просто проходиш освітню програму, яка є на платформі, то накопичення пройденого не буде», – уточнює Артем Трапезніков.

А у школі активно навчаються за платформою «MyBook». Так на уроці фізики за оцифрованим підручником Юлія Мар’єнкова проводить уроки для старшокласників.

«Це дуже зручна платформа як для вчителів, так і для учнів. Наприклад, на уроці я можу виділити текст, підкреслити, навіть написати у підручнику. У паперовому вигляді це б було просто неможливо. До того ж коли я задаю домашнє завдання, наприклад, можу за допомогою налаштувань у платформі вирізати потрібні мені частини, одразу надіслати учням. Також цей застосунок комфортний для навчання в укритті, якщо лунає повітряна тривога. Ти просто береш телефон або комп’ютер та продовжуєш урок», – ділиться Юлія Павлівна.

«MyBook» — онлайн-портфель, де зібрані всі підручники для учнів 1-11-х класів. Усього на платформі зареєстровано 30 тис. користувачів — з Дніпра, Житомира та Дінгольфінга (Німеччина, — ред.).

«Для навчання вже завантажено близько 3 тисяч книг за програмами МОН. «MyBook» — безкоштовна платформа, має простий функціонал для комфортного та зручного користування навіть під час дистанційного навчання. Учні можуть користуватись не лише веб-версією, а й застосунком «MyBook», що доступний на ios та android. Також уже розпочали роздавати по школах наліпки, які клеїтимуться на парту, щоб можна було швидко перейти на платформу за QR-кодом», – підсумував директор згаданого КП.



Прес-служба Міської ради »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності