Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
31.01.2024

На честь кардинала: який вигляд має вулиця Любомира Гузара у Дніпрі з висоти пташиного польоту

На честь кардинала: який вигляд має вулиця Любомира Гузара у Дніпрі з висоти пташиного польоту

У Дніпрі з початку повномасштабного вторгнення було перейменовано сотні топонімів, що пов’язані з країною агресором. Одна із них – вулиця Тихвінська, що розташована неподалік від центральної частини міста. Тепер вона носить ім’я Любомира Гузара.

Любомир Гузар – кардинал, предстоятель Української греко-католицької церкви у 2001 – 2011 роках. Його ім’я стало одним із символів відродження релігійного життя у пострадянський час. Найбільша кількість греко-католиків живе на заході України. Проте й у Дніпрі є вірні УГКЦ.

З перейменуванням вулиць є певна колізія. Згідно до процедури мають бути проведені громадські слухання. Однак, за словами голови робочої групи топонімічної комісії Дніпровської міськради Валентина Старостіна, в умовах військового стану масові зібрання не проводять.

Вихід було знайдено. Греко-католицька громада Дніпра звернулась до топонімічної комісії і вулиця отримала назву на честь кардинала Любомира Гузара.

Докладніше – у відео «Наше Місто»:



Наше Місто »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності