Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
26.01.2024

Міські депутати ухвалили рішення не змінювати назву міста Першотравенськ

Міські депутати ухвалили рішення не змінювати назву міста Першотравенськ

25 січня під головуванням очільниці міста Оксани Вінницької відбулося засідання сесії міської ради. Цього дня депутати розглянули 41 питання, зокрема щодо перейменування міста Першотравенська відповідно до закону України про деколонізацію топонімів.

Про це повідомила прес-служба Першотравневої міської ради.

Головний архітектор Тетяна Дупленко озвучила підсумки громадських консультацій щодо перейменування міста, яке проходило двома етапами.

На першому етапі мешканці міста запропонували нові назви міста. За цей час надійшли пропозиції від 275 осіб, з них 207 респондентів висловились за збереження назви міста Першотравенська. В інших зверненнях городяни надали 53 пропозиції з новими назвами для міста.

Комісія з питань перейменування визначила 8 назв для голосування, яке пройшло шляхом анкетування. В цьому голосуванні взяли участь 2341 респондент.

Результаты голосування:
- назву Шахтарське (Шахтарськ) підтримали 1113 респондентів (47,5 %);
- Мирне - 334 (14,3 %);
- Степове - 265 (11,3 %);
- Затишне - 252 (10,8 %);
- Квітчанськ - 218 (9,3 %);
- Щедродар - 202 (8,6 %);
- Соборне - 148 (6,3 %);
- Косьмин - 121 (5,2 %).

Разом з тим вдруге було направлено звернення до Українського інституту національної пам’яті з проханням вилучити Першотравенськ з переліку міст, що підлягають перейменуванню.

Враховуючи побажання більшості мешканців міста, міська рада прийняла рішення залишити назву міста Першотравенська без змін. Це рішення буде направлено до Верховної Ради України, депутати якої тепер і оберуть нову назву місту.

Також міська рада доручила очільниці міста звернутися до голови Верховної Ради України з проханням не змінювати назву нашого міста, оскільки 1 травня - це Міжнародний день праці і воно відзначається у багатьох країнах світу, зокрема в Україні.

Нагадаємо, що 23 січня павлоградські депутати вирішили, що Павлоград залишається Павлоградом, бо перейменування міста не на часі.

Нагадаємо, що у 2016 році повноваження щодо перейменування Дніпропетровська також перейшли до компетенції Верховної Ради України. Місто не скористалося можливістю самостійно вибрати нову назву. Тоді дніпряни також не підтримували перейменування міста, намагалися "перейменувати" його на честь апостола Петра, реєстрували у Раді проекти про відміну перейменування. Проте Верховна Рада 19 травня 2016 року дала місту нову назву Дніпро.



Gorod.dp.ua - міський сайт Дніпра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності